Wat doen we?

Als community van studenten richten we ons op het toerusten en samenbrengen van studenten. Dat doen we door events, conferenties en ook vooral door jou als student te ontmoeten in je eigen stad en vereniging. Zo hopen we te ondersteunen in de groei van je geloof en als mens.

Jouw eigen studentenwerker

In elke studentenstad hebben we een studentenwerker. Zij zijn verbonden met de lokale christelijke studentenverenigingen. Daar lopen ze op met de leden: Ze zijn aanwezig in de vereniging, coachen het bestuur, trainen de bijbelkringleiders en gaan met studenten in gesprek of bieden een luisterend oor over allerlei levensthema’s.

Je ontmoet ons tijdens de borrel, bij een training, met een kop koffie in een caféetje of tijdens een van onze projecten in jouw stad. We ontmoeten jou graag.

Conferenties voor jou!

Elk jaar organiseert IFES drie bruisende conferenties. Studenten uit alle kerkstromingen en uit het hele land komen hier bij elkaar. Samen aanbidden we God, leren we meer over de Bijbel, verdiepen we ons in diverse thema’s en groeien we als christenen en als mensen.

De IFES-conferenties zijn de plek om nieuwe mensen te ontmoeten, te leren, te groeien en te genieten. Je studententijd is niet compleet als je er niet bij bent geweest. Zien we je daar? Klik hier voor de eerstvolgende conferenties.

“Wat als honderden studenten van diverse kerkelijke achtergronden, studierichtingen en uit elke hoek van het land samenkomen? Dat is een voorproefje van de hemel!”

Read it!

Op Read it! duiken we de Bijbel in. Van oudsher om kringleiders te trainen, maar de laatste jaren dé studentenconferentie waar je meer leert over de Bijbel, uit de Bijbel en hoe je zelf met de Bijbel omgaat. Wij geloven dat Gods Woord levend en krachtig is en samen willen daarin duiken. Dat doen we tijdens Read it!

Lead it!

Speciaal voor de bestuurders van studentenverenigingen is er Lead it! Deze conferentie kent drie dagen die los in het jaar jou helpen om te groeien als leider: Hoe neem je een groep mee in visie in missie? Hoe werk je samen als team? Wat doe je als je tegen jezelf aanloopt? En hoe ben je een geestelijk leider? Al deze onderwerpen komen langs. Ze bieden ook een mooie opstap voor je plaatselijke bestuurscoaching. Ben je geen bestuurder maar wil je groeien in leiderschap? Dan ben je ook van harte welkom!

Live it!

Live it! Is de langste conferentie. Met Hemelvaart komen we vier dagen samen om God te ontmoeten, jezelf te ontdekken en vriendschappen te creëren en te verdiepen. In een afwisselend programma van diensten, gebed, feest, workshops en borrels wordt je opgebouwd in geloof en leven. Samen met studenten uit binnen- en buitenland denken we na wat christen-zijn voor jou betekent: Live it!

Jaarthema

Elk jaar hebben wij als IFES een jaarthema. Het hele jaar door verdiepen we ons daarin en ontdekken we meer over dat thema en wat het betekent voor ons geloof. Dat doen we niet alleen. We doen dat op conferenties en lokale workshops met jou samen. En wat we ontdekken, dat geven we aan jou terug in de vorm van een Bijbelstudie.

Projecten in jouw stad

passion week.

Tijdens een passion week zijn er toegankelijke, relevante en uitnodigende events. Zo creëren we ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over grote vragen en met elkaar te onderzoeken hoe Jezus betekenis kan geven aan jouw leven. Zie we jou bij een event?

veritas.

Bij Veritas komen studenten en experts met verschillende achtergronden bij elkaar. Samen beantwoorden ze de grote levensvragen. Ben jij er ook bij?

Help, corona! Wat nu?!

In maart 2020 werd ons leven abrupt omgegooid. Covid-19 heeft het (verenigings)leven van veel studenten, waarschijnlijk ook van jou, drastisch omgegooid. Vanuit IFES willen we je in deze tijd graag extra ondersteunen. Daarvoor bundelen we tips, veelgestelde vragen en materialen op een speciale pagina. Kom je ergens toch niet uit? Je mag ons altijd contacten!