God ontdekken

Hannah, student in Ede

“Het was voor mij de eerste keer dat ik naar Revive ging en ik ben ontzettend blij dat ik gegaan ben! Het was enorm bemoedigend om met zo veel christelijke jongvolwassenen bij elkaar te zijn en God te aanbidden. 2300 mensen uit 86 (!) verschillende landen. Er was een erg mooie gebedsruimte, waar er verschillende manieren waren om je tot God te richten, en ook de muziekhoek was voor mij een favoriet. In een aantal dagen heb ik allerlei dansen uit verschillende culturen geleerd, erg gaaf!  

Ik kom zelf uit een traditionele kerk en ben sinds anderhalf jaar aan het ontdekken hoe ik God dichterbij kan laten komen in mijn leven. Zo heb ik voor het eerst de Heilige Geest echt ervaren in een ruimte met zo veel andere mensen, waarbij ongeveer 30 minuten lang ‘Holy, Holy, are you Lord God Almighty’ acapella werd gezongen. Een heel bijzonder moment wat ik koester!  

Ik vind het soms best wel lastig om mijn christenzijn uit te dragen in het dagelijks leven, maar Revive heeft me ertoe bemoedigd om dit echt vaker te gaan doen. God houdt van ons allemaal en wil graag een relatie met ons aangaan. Hoe kunnen we onze mond houden over zo’n goede, rechtvaardige en liefdevolle God?” 

God geeft meer rust dan Youtube

Inge, oud-lid Ichthus Groningen 

“Ik heb Revive ervaren als een prachtige conferentie waar Gods werk zichtbaar aanwezig was. In 2019 was ik er ook, dat maakte dat ik het patroon al een beetje kende en sneller op m’n gemak was. Ik kon nu nog meer genieten van de worship (iets wat ik een jaar geleden zeker niet zou hebben gezegd) en hier kon ik ook mijn eigen hart in kwijt naar God toe. Ik ben zo blij dat het hier echt draait om Jezus, hoe groot en liefdevol Hij is, hoe Hij het is naar wie ons hart verlangt en bij wie we horen dankzij Zijn grote liefdevolle genade. Een eigen doel van Revive is om God te bidden om revival, herleving van Europa. Dit vind ik wel eens lastig omdat ik me ook wel eens afvraag wat nu de ingang is voor God in de levens van niet-christenen om ons heen. Het was goed hiermee bezig te zijn om te zien hoe anderen dit zien. Ik heb wel echt geleerd dat Jezus een antwoord is op de eenzaamheid die groeiende is in onze cultuur.  

Het klinkt zo typisch maar er was niet echt één favoriet moment. De ene dag kon ik enorm genieten van de liederen, de andere dag van het ontmoeten van mensen met een andere taal en cultuur en met hen praten over wat Revive voor hen deed. Het is zo mooi om te horen dat er wat gebeurt bij iedereen, ook heel anders voor iedereen. Ook de seminars hebben me dit keer erg goed gedaan, en tijd in de stille prayer room spenderen.  

Ik heb een heleboel geleerd. Ik heb geleerd, zoals ik al zei, dat de eenzaamheid in deze tijd een reden is om mensen op te zoeken met Jezus. Ik heb geleerd dat God de harten van mensen opent, maar dat prikkelde mij wel om dan ook te kijken waar er deurtjes open zijn, niet om maar in stilte af te wachten tot iemand naar mij toe komt. Ik ben herinnerd aan hoe groot God is en hoeveel Hij kan en wil doen, Zijn wil geschiedde, maar wij mogen om zoveel meer vragen dan wat we nu durven. Ik denk soms dat we in Nederland maar gemakkelijk terugdeinzen en niet te gek willen doen. Maar als wij verlangen naar meer van God, of zien hoe God ergens iets ten goede zou kunnen veranderen in ons hart of in levens van anderen, als dat ook past in Zijn wil, zouden we dan ook niet mee willen geloven dat Hij dit kan en erom vragen? Ik weet dat Hij het niet altijd doet, dat is Zijn werk en Zijn wil en Hij weet wat goed is. Maar Hij houdt er geloof ik zo van als we ermee naar Hem gaan.  

Het meest concrete waar ik voor mezelf mee bezig ben geweest op Revive is de moeite die ik ervaar met meer met God leven. Dit jaar heb ik mijn eerste baan gekregen en dit is een baan met 40+ uur in de week, dat was niet makkelijk. Het frustreerde om zo weinig vrije tijd over te hebben, maar ik realiseerde me dat ik die vrije tijd niet zo rustgevend besteed. Ik werd geprikkeld om Hem meer prioriteit te geven en dus boven andere dingen te stellen zoals YouTube of andere dingen die mijn hart echt niet vullen, ook al beloven ze dat wel. Bovendien vond ik het erg moeilijk om Bijbel te lezen, met verwachtingen van wat ik zou moeten voelen als ik dat deed. Revive prikkelde me om dit te benaderen vanuit discipelschap: rustig en uit gehoorzaamheid Zijn nabijheid opzoeken om van Hem te leren, niet te groot van mezelf te denken dat ik het allemaal maar moet volbrengen, want Hij doet dat. Het doet er niet altijd toe wat ik voel, Hij werkt in mij. En Hij kan meer rust geven in mijn weinige vrije tijd dan dat YouTube dat kan ;).” 

Klein beginnen

Lennart, lid Ichthus Ede 

“Ik heb Revive ervaren als een fantastische conferentie, waarschijnlijk wel de beste conferentie die ik ooit heb mogen bezoeken. Alle ruimten in de hal hadden droegen bij aan het ultieme doel; God zoeken, aanbidden en spiritueel groeien. Dat vond ik fantastisch om te zien. Ook aan alle deelnemers zag je: ik ben hier voor God en ik ben hier om het vuur van de Heilige Geest in me te doen laten branden. Geweldig!  

Er waren zoveel geweldige momenten dat ik het moeilijk vind om te kiezen! Maar als ik toch een moment er uit moet pikken, ga ik voor de New Year’s Eve celebration. Daar gebeurden zoveel bijzondere dingen en daar kwam de hemel echt even op aarde. Het meest bijzondere? Een halfuur lang was er spontane worship met het nummer “Worthy is the Lamb” en ik krijg nu nog kippenvel en laat wat traantjes vloeien als ik er aan terug denk. Dit op papier typen doet eigenlijk geen recht aan hoe bijzonder dat moment eigenlijk was. Iedereen ging daar vol voor God!  

Twee zinnen die me bij bleven uit verschillende diensten: 

“Start simple, start with what you have and start now” 

“Don’t be afraid, don’t be silent. Keep on speaking.” 

De algemene boodschap is dat we geroepen zijn om over Jezus te vertellen en de waarheid die in Hem te vinden is te verspreiden. Mensen naar het Licht te brengen. Het betekent niet dat we allemaal maar de straat op moeten en allerlei vreemden moeten aanspreken, maar dat we ook “klein” mogen beginnen. Laat door je daden Gods licht zien, begin in kleine kring. Misschien kom je iemand tegen op je wandel in het park waar je een gesprek mee kunt aanknopen. Zolang je maar God uitnodigt in je hart en je de Heilige Geest vraagt om te werken in jou. En wie weet wat daaruit voortkomt!   

Deze sluit aan op het vorige antwoord. Ik wil blijven spreken over Jezus en voor nu klein beginnen. Mijn idee is om “Gods zegen” te zeggen wanneer ik heb afgerekend voor een boodschap. Klein beginnen, maar wie weet wat het voortbrengt. En verder wil ik in dit komend jaar ook mijn zogenaamde “calling” uitvogelen; datgene waartoe God mij geroepen heeft. Als ik meer met Outreach moet gaan doen, dan wil ik dat zeker gaan doen!” 

Verder lezen?