“Als commissie begonnen we ruim anderhalf jaar van tevoren met het nadenken, overleggen en organiseren voor de conferentie. Toen de Read it! daadwerkelijk van start ging, kon ik het eindelijk rustiger aan doen. Ik heb zelf genoten van de conferentie, maar zag ook vooral hoeveel de deelnemers genoten van wat wij hadden neergezet. 

Tijdens de Read it! worden de deelnemers ingedeeld in kleinere groepen voor workshops en reflecties. Dat kan best spannend zijn in het begin, wanneer je elkaar nog niet kent. Maar de groepen krijgen bijvoorbeeld vragen mee om samen te bespreken, en al snel is iedereen open naar elkaar. Het is de instelling waarmee de meeste mensen naar zo’n conferentie komen: je komt daarheen om samen over dingen na te denken, en van elkaar te leren. En dat vind ik erg waardevol.” 

Gerechtigheid 

“Ik kan me voorstellen dat het wat overweldigend kan voelen, als je voor het eerst op een IFES-conferentie komt. Het programma is uiteraard leuk, maar lijkt soms erg druk. Toch is er genoeg ruimte voor vrije tijd, of voor activiteiten die je op je eigen manier kunt invullen. De conferenties zijn veilige plekken om nieuwe mensen te leren kennen. Je krijgt er de ruimte om na te denken, nieuwe dingen te leren, en je geloof te verrijken op een manier die bij jou past. 

Elke IFES-conferentie die ik heb bezocht, liet mij weer goed nadenken over mijn geloofsleven. En één keer heeft het mij zelfs geholpen om een belangrijke keuze in mijn dagelijks leven te maken. Ik was op een Live it! met als thema ‘gerechtigheid’ en, werd aan het denken gezet over hoe ik daar praktisch mee aan de slag kon. Zo realiseerde ik mij, dat ik later wil werken bij een ontwikkelingsorganisatie. En dat is dan ook precies waar ik nu stage loop. Mede dankzij die Live it!, geef ik nu handen en voeten aan gerechtigheid.” 

Verder lezen?