“Ik ben blij met mijn baan voor de afvalwaterzuivering. Nuttig werk, en mijn onderzoek kan veel gaan opleveren. Maar – met een knipoog – zoals Paulus al zei, investeren in het onzichtbare levert nog meer op. En bacteriën zijn dan wel heel klein, je kan ze met enige moeite nog wel zien. Tegelijk is dat ook een mooi bruggetje naar mijn werk voor IFES. Want als ik iets gaaf vind is dat het zoeken naar het goud dat God in ieder mens heeft gelegd. Soms is het niet makkelijk zichtbaar. Maar het is er wel. Ik ben dankbaar en blij dat ik mijn liefde voor God en leuke mensen kan combineren op deze plek als IFES trainee. En zo blijf ik ook mooi in contact met mijn oude vereniging”.

Welke van de twee aan het eind harder zal trekken weet hij nog niet. “Mijn baan voor het waterschap is een jaarcontract. Moet ik daarna verder? Of moet ik binnen de academische wereld een plek gaan vinden? Mijn leven in dienst van de wetenschap? Ik stel mijn leven in dienst van God, wat uiteraard logisch is met mijn achternaam” (lacht).

Floris denkt even na: “Om tot zegen te kunnen zijn hoef je echt geen dominee, zendeling of IFES stafwerker te zijn. Ik denk dat iedere christen met een ‘gewone baan’ gezonden is. En misschien nog wel effectiever kan zijn. Want jij en ik werken op de plek waar het evangelie het minst klinkt. En dat is juist de plek waar het hoort!”.

Interesse in een traineeship bij IFES? Gewoon eens sparren met iemand? Contact dan de studentenwerker in jouw stad, of mail: info@ifes.nl.

Verder lezen?