De reden dat Lisanne van Harten (21) toch even buiten de gebaande paden ging, was het feit dat ze ook al uit een vrijgemaakte kerk komt. Maar de vertrouwde omgeving trok toch te hard. En waarom ook niet. De waarden zijn bij vrijwel alle christelijke verenigingen gelijk. Geloof, God, de Bijbel en veel gezelligheid staan centraal. Hoe ze dat bij VGSW invullen sprak haar gewoon het meeste aan.

Lisanne studeert in Wageningen voeding en gezondheid. Ze is derdejaars en zit dezelfde periode bij VGSW. “Ik kwam binnen in de Coronaperiode. Dat was natuurlijk niet echt representatief voor hoe de vereniging normaal functioneert”, vertelt ze. “Ondertussen is alles gelukkig weer helemaal normaal en geniet ik van de wekelijkse kringen, met Bijbelstudie en veel gesprekken. Ik trek op met leuke mensen met dezelfde normen en waarden en wordt uitgedaagd om mijn geloof te laten groeien. De reden dat ik destijds ook voor VGSW koos is dat ze veel activiteiten organiseren. Lekker druk, soms. Daar hou ik wel van”.

Wat ik tegen andere zou willen zeggen? “Studeer je, of ga je studeren in de regio Ede/Wageningen en zoek je een gezellige christelijke vereniging? Sla dan VGSW zeker niet over en kom kijken of je een van de ruim 50 leden zou willen worden!”.

Verder lezen?