Toch stapte Gerdiene de Lijster (24) in het diepe en werd bestuurder. Met haar talent voor communicatie kreeg ze verantwoordelijkheid als intern coördinator. Persoonlijke groei was het gevolg. En een IFES conferentie hielp haar het geloof opnieuw te ontdekken.

“Van nature was ik vrij introvert”, vertelt ze over deze periode. “Maar door mijn functie moest ik wel op mensen afstappen. Proactief zijn. Toen kwam ik er achter dat ik dat eigenlijk best leuk vindt en goed kan”. Binnen Ichthus Dronten vinden allerlei kerkelijke stromingen een plekje. Gerdiene ervaart dat als mooi, maar soms ook lastig. “Ik heb best een periode gehad van twijfel. Los van mijn standaard geloofshouding, vooral ingegeven door mijn ouders en opvoeding, moest ik zelf na gaan denken. Om me heen allerlei meningen en visies. Wat is nu de waarheid?

Dan bezoekt ze een IFES conferentie. Los van de kans om heerlijk met gelijkgestemden uit het hele land contacten te leggen, was daar die spreker. “Ik weet het nog goed. Hij keek de zaal in en werd even stil. Toen zei hij: wat anderen, je ouders, je school, je studiegenoten, ja zelfs je oudsten uit de kerk zeggen is minder belangrijk. De vraag is: wat vind je er nu zelf van? Toen wist ik: ik moet voor mezelf de keuze voor Jezus maken. Niet voor mijn ouders of wie dan ook. Toen ik dat deed, stroomde mijn hart vol met Gods liefde. Ik heb geen andere omschrijving voor dat moment”.

Nu ze al een tijdje geen student meer is, blijft Gerdiene op afstand wel betrokken bij Ichthus. “Ik heb een paar leuke vriendinnen overgehouden uit die periode. In de kerk waar ik nu naar toe ga hier in Ede, heb ik een fijne huiskring. En mijn geloofsreis is ook nog wel een golfbeweging hoor. Het is vallen en opstaan. Maar als je me zou vragen: Wie is Jezus voor jou? Dan zou ik zeggen: Hij is de reden waarvoor ik leef”.

Verder lezen?