Hoe ben je bij de GLS betrokken geraakt?

Misschien kan je me beter vragen waarom ik niet eerder ben gegaan. In Ede wordt het georganiseerd door Flowmotive, onder leiding van Marco, oud-praeses van Ichthus Ede, het bestuur gaat meestal en is enthousiast en verschillende leden gaan ook regelmatig. Iedereen is enthousiast en ik snap het ook wel, want het is een mooie kans om naast gezelligheid ook goede gesprekken te hebben over leiderschap. Wat het inhoudt en wat ik er mee kan.

Heb jij zelf iets met leiderschap?

Jazeker, ik heb vaak taken gedaan in die richting. Op m’n werk, op school, tijdens m’n minor, overal komt het naar voren. Het is ook een rol die ik snel aanneem in groepsverband. Maar leiderschap zit in alles, niet alleen in leidinggeven.

Hoe bedoel je dat? Waarom maak je onderscheid tussen leiderschap en leidinggeven?

Leidinggeven is een rol die je hebt in een team, leiderschap heeft meer te maken met keuzes die je maakt in je eigen leven. Daarom denk ik ook dat het zo toegankelijk is voor iedereen. Je geeft leiding aan jezelf, je ziet potentie in mensen en probeert hen in hun kracht te zetten, maar ook in samenwerking rondom opdrachten. Dat vind ik het mooie aan de GLS, het maakt niet uit of je een positie hebt in leidinggeven, je kan altijd wat met leiderschap.

Je hebt het nu veel over leiderschap, maar wat neem je zelf mee van de GLS?

Dat is een goede vraag, meerdere dingen wel. Eén van de dingen die ik gelijk kon toepassen was uit de toespraak van Francesca Gino, dat een crisis ook een kans is. Heel concreet zie ik dat bijvoorbeeld op de vereniging. Door corona en de bijbehorende lockdowns is het “hoe we het normaal doen” ver te zoeken en kunnen we niet vervallen in tradities en dingen die we altijd al deden. Dit geeft ons de kans om opnieuw te bouwen en op een nieuwe manier te kijken naar onze activiteiten.

Dr. Henry Cloud liet ook cijfers zien van de mentale gezondheid en hoeveel mensen tegenwoordig dealen met mentale problemen. Ook dit helpt ons om te reflecteren en na te denken wat onze rol als vereniging daarbij is en of we activiteiten wellicht anders kunnen vormgeven. Een kans dus.

Wat betreft persoonlijk leiderschap blijft vooral de uitspraak hangen: “Het gras is groener waar je het water geeft.” Ik ben geneigd om vooral te kijken waar het gras groener is, maar ik kan me ook focussen op waar ik goed in ben en daar tevreden mee zijn. We hoeven misschien niet zo veel rivaliteit te hebben als verenigingen bijvoorbeeld, we kunnen ook tevreden zijn met waar we zelf goed in zijn.

Maar is de GLS niet duur voor een student?

Haha, nou het kost inderdaad aardig wat biertjes, of laten we in kratten rekenen. Maar is wel super waardevol en iets waar je normaal snel honderden euro’s voor betaald. En vaak is er ook wel iets te regelen via een vereniging, IFES, of hogeschool/uni. Je moet het zien als investeren in jezelf, zoals naar de dokter en tandarts gaan, is dit voor je professionele gezondheid goed. Dit is eigenlijk preventief en dat is op de langere termijn altijd gezond.

Verder lezen?