“Ik ben twee keer bij de Revive, en één keer bij een Read it! geweest. Hoewel dit hele verschillende conferenties zijn, hangt er eenzelfde soort warme sfeer waarbij je makkelijk in gesprek raakt met allerlei mensen die je nog helemaal niet kent. Bij een Revive zijn er zo’n tweeduizend bezoekers uit tientallen verschillende landen. Toch had ik daar altijd weer hele goede gesprekken, en het was erg leuk en leerzaam om medechristenen uit andere landen te ontmoeten. Als verschillende bezoekers heb je toch wat met elkaar gemeen: iedereen gelooft in dezelfde God.” 

Focus 

“Bij de Revive leerde ik veel van andere studenten hoe zij in het leven staan, en over hoe hun relatie met God eruitziet. Iedereen was daar enthousiast en zo vol van God! Toen ik vorig jaar naar de Read it! ging, stond ik op dat moment wat minder sterk in mijn geloof. Toch wilde ik juist heel graag naar de conferentie. Ik had echt het idee dat God daar iets zou doen, dat ik daar iets zou ervaren wat mij weer een stapje dichter naar Hem zou brengen. Ik heb daar hele goede gesprekken gehad met mensen die ook worstelden en twijfelden, en ik merkte dat ik ook hierin niet alleen was. 

De conferenties zijn echt opbouwend voor je geloofsleven. Een paar dagen lang ben je helemaal weg uit je standaard ritme, waardoor je je kunt focussen op God. Je deelt het geloof met al die verschillende mensen om je heen. En dat alles in een gezellige, leuke setting. Of je nu aan de koffie of aan de borrel bent: je hebt er echt goede gesprekken met elkaar.” 

Verder lezen?