“Ik ben twee keer bij de Read It! en drie keer bij de Live It! geweest. En als voorbereiding op mijn bestuursjaar, ging ik naar de Lead it!. Ik was wel een beetje een conferentiejunkie… nu ik geen verenigingslid meer ben, mis ik die IFES-conferenties ook echt. Ik mis de goede gesprekken die ik daar had, waarbij ik met zoveel verschillende mensen toch zo snel de diepte in kon duiken. 

Je komt op zo’n conferentie terecht als individu in een grote mensenmassa, maar je merkt al snel: je mag er zijn! Je mag daar echt komen zoals je bent, en vooral zoals je je op dat moment voelt. Er zijn daar mensen met wie alles goed gaat en mensen die niet lekker in hun vel zitten. Al die mensen worden als het ware op één grote hoop gegooid. En die verschillende mensen en emoties, die mogen er echt zijn. Mensen zijn daar open naar elkaar, kijken naar elkaar om en zorgen voor elkaar.” 

Warm bad 

“Iedereen komt daar met hetzelfde doel: om samen te groeien in het geloof, en om met anderen daarover te praten. Een heel weekend lang wordt alles daarvoor opzijgezet. Dingen als je studie en social media, die komen daarna wel weer. Je zit een paar dagen heerlijk in een bubbel waarin je niets ‘moet’, maar waar je op jouw manier alles eruit mag halen wat erin zit. 

Op alle conferenties heb ik veel geleerd van de diensten met inspirerende sprekers over verschillende onderwerpen. Maar het allermeest heb ik nog geleerd van de ontmoetingen met zoveel verschillende mensen, waarbij iedereen er mag zijn. Die acceptatie en liefde voor elkaar, waren als een warm bad. En ik besefte: bij God zijn die liefde en acceptatie er nog zoveel meer! Door de omgang met de andere deelnemers, heb ik veel geleerd over de liefde van God.” 

Verder lezen?