“Het was niet altijd makkelijk. Toch zijn we ervoor gegaan. En ik heb veel geleerd, ook over mezelf”, zegt ze. “Ik twijfelde eerst wel. Moet ik dit gaan doen? Kan ik dit wel? Is dit op dit moment Gods wil voor mij?” Met een lach: “Het klinkt misschien vreemd, maar dat ben ik maar gaan uitvinden door het gewoon te gaan doen”. En toen was ze ineens lid van het Ichthus bestuur 2020-2021.

Het team waar ze deel van uitmaakte bestond uit 5 personen. “Daardoor konden we de taken goed verdelen. En we hebben echt gekozen voor intensief samenwerken, ook al moest er veel via Zoom.”

Gelukkig konden veel 1 op 1 ontmoetingen gewoon doorgaan, waaronder de coaching sessies met Michelle, van IFES. “Wat we onder andere hebben gedaan, is het uitwerken van onze persoonlijke talenten- en voorkeursstijlen via het Strenghtfinder-model*. Daar hebben we zóveel aan gehad! Echt heel helpend: Hier ben ik goed in, daar ben ik minder goed in; dit vind ik super leuk en dat moet je me echt niet laten doen. Dus goed om bij jezelf na te gaan en te reflecteren, ook als bestuur”.

Waarom moet je echt een keer proeven van bestuurswerk, als je dat iets lijkt? “Je leert gewoon onwijs veel over jezelf. En over anderen. En over samenwerken. Tuurlijk, het is wel afhankelijk van hoe serieus je het neemt. Maar gewoon proactief besturen levert echt niet minder gezelligheid op. Misschien wel andersom. En wat ook echt tof was, als het even niet liep, als we ergens niet uitkwamen, zeiden we vaak: laten we er gewoon voor bidden. En dat hielp!” Nog een laatste tip dan? “Ga naar de IFES-conferenties!”.

*Is jouw vereniging aangesloten bij IFES? Dan kan ook jij samen met onze stafwerker in jouw stad aan de slag met Stengthfinder. Benader hem of haar persoonlijk of kijk in de lijst voor de contactgegevens in jouw stad.

 

Verder lezen?