Read it! 2024

De Read it! komt er weer aan. Van 13 tot 15 september duiken we samen de Bijbel in, verdiepen we ons in wat er staat en denken we na over wat dat voor ons en onze naasten betekend. Bij Read it! luisteren we niet alleen naar verschillende sprekers, maar doen we ook Bijbelstudie met elkaar. We zullen samen God aanbidden door woord en muziek.

Je kunt je vervolgens verder verdiepen in het thema door middel van de workshops. Ook kan je jezelf verder bekwamen in het leiden van kringen (voor beginnende én ervaren kringleiders), kringleiders begeleiden en Bijbelstudies voorbereiden en uitvoeren. Anders dan gewend, zal je pas bij aankomst op de Read it! kiezen welke workshop(s) je gaat volgen.

Naast dit alles er ook tijd voor ontmoeting, ontspanning en aanbidding, door borrels, sport en spel en een praise en prayer! Zien we je daar?

Inschrijven

Meld je snel aan! Wij kijken uit naar jouw komst op de Read it! 2024. 

Thema: 

Het thema houden we nog even geheim. Houd deze website en de socials in de gaten, dan hoor je binnenkort meer over het thema en de sprekers!

Locatie

De Read it! vindt dit jaar plaats op De Kroeze Danne. Dit is een christelijk vakantie- en conferentiecentrum in Twente. Het park is omringd door prachtige natuur en biedt twee verschillende soorten accommodaties: de kampeerplek of slaapkamer. 

Kosten conferentie

FLINKE KORTING! Dit jaar bestaat IFES 65 jaar en daarom krijg jij korting! Eenmalig, dus dit wil je niet missen!

Meld je je voor 15 juni aan? Dan heb je ook nog vroegboekkorting.

Wordt je kringleider? Dan krijg je kringleiderskorting!

Zie de tabel hieronder voor de verschillende opties.

VerblijfOmschrijvingPrijsVroegboekkortingKringleiderskorting
KamperenHuur een plekje en neem je eigen tent mee.€70/€4535€35
SlaapkamerSlaap met z’n vieren of zessen op bunkbeds. Met douche en/of wastafel per kamer.€90/€65€55€55

Vrijwilligerstaken

Read it! kan niet zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om tijdens de Read it! een helpende hand te bieden? Geef je dan op als vrijwilliger voor een van de volgende onderdelen.

Korte omschrijving
Als EHBO’er ben je eerste aanspreekpunt en medische hulp voor mensen met verwondingen, flauwte, teken enz. EHBO-diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk EHBO-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Zoals vorige jaren willen we weer een ruimte inrichten speciaal voor gebed om God te zoeken door verschillende werkvormen. Om dit in te richten zijn we zoek naar mensen die ons willen helpen in de idee vorming vooraf en het opzetten op de conferentie zelf.

Tijdsinvestering
Vooraf en tijdens de conferentie, zelf nader in te vullen.

Korte omschrijving
Deelnemers van de conferentie kunnen zich bij aankomst aanmelden bij jou. Jij zorgt ervoor dat ze een badge en programmaboekje krijgen en weten waar ze moeten slapen.

Tijdsinvestering
Vrijdag vanaf 15:30 beschikbaar. Ongeveer 3 uur.

Korte omschrijving
Stewards zorgen ervoor dat de gebouwen in staat van paraatheid worden gebracht voor workshops en plenaire momenten, dragen zorg voor de veiligheid van de deelnemers en zien toe op de handhaving van de nachtrust. Bij het grote corvee zorgen zij voor de aansturing.

Tijdsinvestering
4 uur

Korte omschrijving
Wanneer we ‘s avonds gezellig bij het kampvuur willen zitten is veiligheid een punt van aandacht, hierin ben jij (mede)verantwoordelijk voor het aansteken, laten branden en weer doven van het vuur.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie gebeuren er veel mooie en leuke dingen die wel mogen worden vastgelegd met de camera, heb jij het idee dat je hier wel oog voor hebt, wil je je skills hierin oefenen en ben je in het bezit van een (wat) professionelere camera meld je dan aan als fotograaf of videograaf!

Tijdsinvestering
Korte momenten om de mooiste dingen vast te leggen

Korte omschrijving
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) weten hoe je de locaties moet ontruimen, om moet gaan met brand en andere grote calamiteiten. BHV diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk BHV-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Jij haalt en brengt mensen van en naar het station. (Rijbewijs B verplicht.)

Tijdsinvestering
Op vrijdagmiddag/avond en zondagmiddag. Tussendoor oproepbaar wanneer nodig.

Korte omschrijving
Na de samenkomsten is er de mogelijkheid voor studenten om voor zich te laten bidden. Jij bidt samen met iemand anders voor de studenten. Ook wel ministrygebed genoemd.

Let op: als gebedsvrijwilliger neem je deel aan de track over gebed. Verder moet je als gebedsvrijwilliger rekening houden met minder vrije tijd tijdens de conferentie.

De commissie neemt contact met je op over of je daadwerkelijk als gebedsvrijwilliger bij het PGT kan aansluiten.

Tijdsinvestering
8 uur inclusief voorbereidingsbijeenkomst

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie is er naast inhoud ook ruimte voor vrije tijd. Jij zorgt dat er wat georganiseerd wordt voor de deelnemers. Denk hierbij aan een volleybalof voetbaltoernooi.

Tijdsinvestering
Voorbereiding en aanwezig op moment van sport en spel.

Korte omschrijving
Het barteam is verantwoordelijk voor het natje en droogje van conferentiedeelnemers tijdens de borreltijden. Ook zorgen zij dat de bar na gebruik netjes is opgeruimd.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Als DJ ben jij verantwoordelijk voor de sfeer op het feest van de Read it!. Ben jij ervaren als DJ en lijkt het je tof om een party te bouwen in de flying dutchman? Meld je dan aan!!

Tijdsinvestering
1 avond

Pastoraal Gebedsteam (PGT)

Er is dit jaar bij Read it! weer een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Dit is een team van (oud) IFES-studenten die tijdens de conferentie voor jou klaar staan voor gebed en gesprek. Zij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en samen met jou te bidden. Soms kan het helpen om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Daarvoor is het team er. Ook als je juist bemoedigd bent tijdens de conferentie en een momentje wil nemen om te danken, ben je welkom bij het PGT om dit samen bij God te brengen.

Programma

16.00 Aankomst 
18.00 Diner
19:00 Koffie en thee 
20.00 Dienst en bijbelstudie
22.30 Borrel 

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Dienst en bijbelstudie
11.30 Koffie en thee
12.30 Lunch 
13.30 Infomarkt en Sport en Spel
15.00 Workshopronde 1
16.00 Koffie en thee
16.30 Workshopsronde 2
18.00 Diner 
19:00 Koffie en thee
20.00 Dienst
22:30 Feest 

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Dienst en bijbelstudie
12.00 Lunch
13.00 Groot corvee 
14.00 Dienst
15.30 Naar huis 

Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien van de Read it? Neem dan een kijkje op onze social media en deel het met anderen.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor deze conferentie kan je hier downloaden: