Read it! 2023

De zomer van 2023 is alweer aangebroken en dat betekent dat de Read it! van dit jaar er weer aankomt! Dit jaar zal de Read it! in het weekend van 8 tot 10 september vallen.  

Tijdens de Read it! duiken we in de Bijbel om te groeien in geloof. Wie zijn wij als christenen, als kringleiders en als kringgenoten? Wie zijn wij voor elkaar, voor de wereld en voor God? 

In deze conferentie ligt de focus op Bijbelstudie. Er zullen diverse workshops worden georganiseerd over kringleiderschap, gesprekstechnieken, duurzaamheid en bijbellezen. De Read it! is er daarom voor elk verenigingslid en niet alleen kringleiders. Naast de lezingen en workshops zal er ook voldoende ruimte zijn voor ontspanning en gezelligheid met borrels, spelletjes en koffie. 

Inschrijven

Wil je meer leren over de bijbel, geïnspireerd worden en op zoek gaan naar God. Meld je dan snel aan. Wij kijken uit naar jouw komst op de Read it! 2023.

Thema: Ademloos

We leven als studenten in een tijd waarin we van alle kanten prikkels krijgen. We zijn vaak onrustig en plannen ons leven vol met studeren, werken, vereniging en sociale verplichtingen. Tegelijkertijd komt de onrust ook vanbinnen. Bij elkaar kan dit er zomaar voor zorgen dat we ademloos raken. We willen/moeten steeds meer, maar wie legt ons deze druk op? Hoe zou God willen dat we met onze tijd omgaan?   

Samen willen we God ontmoeten om zo tot rust te komen. Ons enige doel en verlangen is leven voor Hem en Hem de eer geven. Door de adem die God ons geeft kunnen we écht leven en vrijer en blijer onze weg gaan. Onze weg gaan vol dankbaarheid voor wat God geeft. Daar word je pas echt ademloos van!  

De sprekers op deze conferentie zijn onder andere: Dorina Nauta en Bram van Putten.   

Locatie

De Read it! vindt dit jaar plaats op De Kroeze Danne. Dit is een christelijk vakantie- en conferentiecentrum in Twente. Het park is omringd door prachtige natuur en biedt twee verschillende soorten accommodaties: de kampeerplek of slaapkamer (zie hieronder).

Kosten conferentie

Meld je je voor 30 juni aan? Dan heb je vroegboekkorting.

Wordt je kringleider? Dan krijg je kringleiderskorting!

Zie de tabel hieronder voor de verschillende opties.

VerblijfPrijsVroegboekkortingKringleiderskorting
KamperenHuur een plekje en neem je eigen tent mee.€60€50€50
SlaapkamerSlaap met z’n vieren of zessen op bunkbeds. Met douche en/of wastafel per kamer.€75€65€65

Vrijwilligerstaken

Read it! kan niet zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om tijdens de Read it! een helpende hand te bieden? Geef je dan op als vrijwilliger voor een van de volgende onderdelen.

Korte omschrijving
Als EHBO’er ben je eerste aanspreekpunt en medische hulp voor mensen met verwondingen, flauwte, teken enz. EHBO-diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk EHBO-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Tijdens de conferenties van IFES hebben deelnemers de mogelijkheid om boeken van sprekers of gerelateerde onderwerpen te kopen. Jij staat achter de boekenkraam om de boeken te verkopen.

Tijdsinvestering
1,5 uur

Korte omschrijving
Deelnemers van de conferentie kunnen zich bij aankomst aanmelden bij jou. Jij zorgt ervoor dat ze een badge en programmaboekje krijgen en weten waar ze moeten slapen.

Tijdsinvestering
Vrijdag vanaf 16:00 beschikbaar. Ongeveer 2 uur.

Korte omschrijving
Stewards zorgen ervoor dat de gebouwen in staat van paraatheid worden gebracht voor workshops en plenaire momenten, dragen zorg voor de veiligheid van de deelnemers en zien toe op de handhaving van de nachtrust. Bij het grote corvee zorgen zij voor de aansturing.

Tijdsinvestering
4 uur

Korte omschrijving
Wanneer we ‘s avonds gezellig bij het kampvuur willen zitten is veiligheid een punt van aandacht, hierin ben jij (mede)verantwoordelijk voor het aansteken, laten branden en weer doven van het vuur.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie gebeuren er veel mooie en leuke dingen die wel mogen worden vastgelegd met de camera, heb jij het idee dat je hier wel oog voor hebt, wil je je skills hierin oefenen en ben je in het bezit van een (wat) professionelere camera meld je dan aan als fotograaf of videograaf!

Tijdsinvestering
Korte momenten om de mooiste dingen vast te leggen

Korte omschrijving
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) weten hoe je de locaties moet ontruimen, om moet gaan met brand en andere grote calamiteiten. BHV diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk BHV-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Jij haalt en brengt mensen van en naar het station. (Rijbewijs B verplicht.)

Tijdsinvestering
Op vrijdagmiddag/avond en zondagmiddag. Tussendoor oproepbaar wanneer nodig.

Korte omschrijving
Na de samenkomsten is er de mogelijkheid voor studenten om voor zich te laten bidden. Jij bidt samen met iemand anders voor de studenten. Ook wel ministrygebed genoemd.

Let op: als gebedsvrijwilliger neem je deel aan de track over gebed. Verder moet je als gebedsvrijwilliger rekening houden met minder vrije tijd tijdens de conferentie.

De commissie neemt contact met je op over of je daadwerkelijk als gebedsvrijwilliger bij het PGT kan aansluiten.

Tijdsinvestering
6 uur inclusief voorbereidingsbijeenkomst

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie is er naast inhoud ook ruimte voor vrije tijd. Jij zorgt dat er wat georganiseerd wordt voor de deelnemers. Denk hierbij aan een volleybal of voetbaltoernooi.

Tijdsinvestering
Voorbereiding en 2 uur sport en spel op zaterdagmiddag

Korte omschrijving
Het barteam is verantwoordelijk voor het natje en droogje van conferentiedeelnemers tijdens de borreltijden. Ook zorgen zij dat de bar na gebruik netjes is opgeruimd.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Als DJ ben jij verantwoordelijk voor de sfeer op het feest van de Read it!. Ben jij ervaren als DJ en lijkt het je tof om een party te bouwen in de flying dutchman? Meld je dan aan!!

Tijdsinvestering
1 avond

Pastoraal Gebedsteam (PGT)

Speciaal voor jou is ook dit jaar bij de Read it! weer een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Dit is een team van oud IFES-studenten die tijdens de conferentie voor jou klaar staan. Zij nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te bidden. Soms kan het erg helpen om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Daarvoor is het team er. Ook als je je juist bemoedigd voelt tijdens de conferentie en een momentje wil nemen om te danken, ben je welkom bij het PGT om dit samen bij God te brengen.

Programma

16.00 Inschrijven
18.00 Diner
20.00 Samenkomst
22.00 Kennismaking reflectiegroepjes
22.30 Borrel

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
13:00 Lunch
14.00 Vrije tijd
16.00 Workshop
18.00 Diner
20.00 Praise en Prayer
22.00 Feest

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
12.00 Lunch
13.00 Groot corvee
14.00 Samenkomst
15.00 Naar huis

Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien van de Read it? Neem dan een kijkje op onze social media en deel het met anderen.

Workshops

Deze workshop is bedoeld als training voor (eind)verantwoordelijken voor de Bijbelstudie op de vereniging. Je leert een visie te ontwikkelen over Bijbelkringen. Verder wordt je geholpen vorm te geven aan een visie op het toerusten van bijbelkringleiders en leer je hoe je kringleiders kunt coachen.

Let op: Deze workshop is voor studenten die de kringleiders gaan instrueren en coachen, bijvoorbeeld een bijbelstudiecommissie, bestuurslid of kringcoach.

Het gesprek loopt niet. Mensen zeggen niks, of alleen voorspelbare dingen. Als kringleider breekt het zweet je uit. Waarom loopt het niet? Wat gebeurt er? Hoe krijg ik het gesprek op de rit? Je hoofd raast met mogelijke vragen om te stellen. Je trekt en duwt met alle macht tot de avond voorbij is en je doodmoe naar huis kunt.

Zo hoeft het niet te gaan. Stop met het redden van kringgespreken. Leer ontspannen een groep te leiden. Leer letterlijk en figuurlijk achteroverleunen. En de gesprekken worden gegarandeerd beter.

Let op: Voor ervaren kringleiders.

Je hebt je aangemeld als kringleider voor aankomend jaar, superleuk! En nu? Waar moet je beginnen? Misschien heb je wel duizend vragen. In deze workshop heb je de mogelijkheid om deze vragen te stellen en samen met andere (beginnende) kringleiders op zoek te gaan naar de antwoorden.

Let op: Voor beginnende kringleiders.

In het voorbereiden van een kring kun je tegen moeilijkheden aanlopen. Je weet niet hoe je de avond precies wil vormgeven. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Er zijn heel veel manieren om vorm te geven aan de Bijbelstudie. In deze workshop worden er verschillende handvaten uitgereikt voor het maken van een Bijbelstudie.  

Het gebed is een belangrijk onderdeel van ons geloofsleven en zo ook van de Bijbelkring. Het is prachtig om met elkaar te bidden. Maar hoe bid je op Bijbelkring? En wat doe je als mensen het spannend vinden of niet weten wat te bidden? In deze workshop leer je omgaan met deze spanningen en krijg je inzichten mee in hoe je gebed op kring kan vormgeven. Je leert over (kring)gebed in het algemeen, en ook over de verschillende vormen hiervan. 

Als studenten horen we vaak dat geloof en wetenschap met elkaar botsen, maar hoe zit het eigenlijk met wetenschap in de Bijbel? In deze workshop zal je in de Bijbel duiken en de verbanden ontdekken die deze heeft met de wetenschap. 

Wat draag jij uit? Liefde van God en de rust die Hij geeft? In deze workshop zal je meer leren over een houding van geloof naar de buitenwereld. Met verhalen uit de praktijk van zending en evangelisatie belooft het een leerzame workshop te worden! 

Het kan voor studenten best lastig zijn om hun tijd goed te verdelen. Er zijn veel dingen (studie, vereniging, kerk, etc.) die je aandacht vragen. Waar besteed je de meeste tijd aan en komt dat eigenlijk wel overeen met wat je het belangrijkste vindt? Je gaat praktisch aan de slag met jouw tijdsbesteding en krijg tips en handvaten. 

Hoe zoek je de stilte op? En ben je dan eigenlijk echt stil? Stil zijn vinden we moeilijk en de stilte is tegenwoordig bijna nergens meer te vinden. We vermijden het of weten niet wat we ermee aan moeten. In deze workshop leer je de noodzaak van stilzijn, en leer je wat het je oplevert. Ook krijg je mee hoe je dit vervolgens in praktijk kan brengen. 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor deze conferentie kan je hier downloaden: