Read it! 2022

Het is zomer, de zon schijnt volop, liters zonnebrand gaan er doorheen. Maar dit niet alleen, want met het aanbreken van de zomervakantie, staat ook de Read it! weer voor de deur. Deze is namelijk van 16 tot en met 18 september 2022.

Tijdens de Read It! duiken we in de Bijbel om te groeien in geloof. Wie zijn wij als christenen, als kringleiders en als kringgenoten? Wie zijn wij voor elkaar, voor de wereld en voor God?

In deze conferentie ligt de focus op bijbelstudie. Er zullen diverse workshops worden georganiseerd over kringleiderschap, gesprekstechnieken, duurzaamheid en bijbellezen. De Read it! is er daarom voor elk verenigingslid en niet alleen kringleiders. Naast de lezingen en workshops zal er ook voldoende ruimte zijn voor ontspanning en gezelligheid met borrels, spelletjes en koffie.

Inschrijven

Wil je meer leren over de bijbel, geïnspireerd worden en op zoek gaan naar God. Meld je dan snel aan. Wij kijken uit naar jouw komst op de Read it! 2022.

Thema: Living Truth

‘Wat is waarheid?’ In een tijd waarin iedereen zijn eigen waarheid mag hebben, waarin religieuze spanningen toenemen en waarin een term als ‘fake news’ veel wordt gebruikt, is deze vraag bijzonder relevant.

De Bijbel spreekt veel over de waarheid en zelfs over de Waarheid, in de persoon van Jezus, maar de vraag is dan: wat is precies die waarheid en wat kan ik met die waarheid? En ook: hoe pas ik die waarheid toe in mijn leven?

Juist op die vragen hopen we in te gaan op de Read it! Het thema is ‘Living truth’ en we hopen op dit thema in te gaan door te kijken naar ‘bevrijdende waarheid’,  ‘knielende waarheid’ en ‘bevochten waarheid’, d.m.v. sprekers, diensten, workshops en nog veel meer!

Wil jij weten wat het leven écht waard maakt om te leven? Dan mag je deze conferentie niet missen!

Locatie

De Read it! vindt dit jaar plaats op De Kroeze Danne. Dit is een christelijk vakantie- en conferentiecentrum in Twente. Het park is omringd door prachtige natuur en biedt twee verschillende soorten accommodaties: de kampeerplek of slaapkamer (zie hieronder).

Kosten conferentie

Meld je je voor 20 augustus (verlengd t/m 24 augustus) aan? Dan krijg je 10 euro korting. Zie de tabel hieronder voor de verschillende opties.

VerblijfPrijsPrijs (vroegboekkorting)
KamperenHuur een plekje en neem je eigen tent mee.€60€50
SlaapkamerSlaap met z’n vieren of zessen op bunkbeds. Met douche en/of wastafel per kamer.€75€65

Vrijwilligerstaken

Read it! kan niet zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om tijdens de Read it! een helpende hand te bieden? Geef je dan op als vrijwilliger voor een van de volgende onderdelen.

Korte omschrijving
Als EHBO’er ben je eerste aanspreekpunt en medische hulp voor mensen met verwondingen, flauwte, teken enz. EHBO-diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk EHBO-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Tijdens de conferenties van IFES hebben deelnemers de mogelijkheid om boeken van sprekers of gerelateerde onderwerpen te kopen. Jij staat achter de boekenkraam om de boeken te verkopen.

Tijdsinvestering
1,5 uur

Korte omschrijving
Deelnemers van de conferentie kunnen zich bij aankomst aanmelden bij jou. Jij zorgt ervoor dat ze een badge en programmaboekje krijgen en weten waar ze moeten slapen.

Tijdsinvestering
Vrijdag vanaf 16:00 beschikbaar. Ongeveer 2 uur.

Korte omschrijving
Stewards zorgen ervoor dat de gebouwen in staat van paraatheid worden gebracht voor workshops en plenaire momenten, dragen zorg voor de veiligheid van de deelnemers en zien toe op de handhaving van de nachtrust. Bij het grote corvee zorgen zij voor de aansturing.

Tijdsinvestering
4 uur

Korte omschrijving
Wanneer we ‘s avonds gezellig bij het kampvuur willen zitten is veiligheid een punt van aandacht, hierin ben jij (mede)verantwoordelijk voor het aansteken, laten branden en weer doven van het vuur.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie gebeuren er veel mooie en leuke dingen die wel mogen worden vastgelegd met de camera, heb jij het idee dat je hier wel oog voor hebt, wil je je skills hierin oefenen en ben je in het bezit van een (wat) professionelere camera meld je dan aan als fotograaf of videograaf!

Tijdsinvestering
Korte momenten om de mooiste dingen vast te leggen

Korte omschrijving
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) weten hoe je de locaties moet ontruimen, om moet gaan met brand en andere grote calamiteiten. BHV diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk BHV-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Jij haalt en brengt mensen van en naar het station. (Rijbewijs B verplicht.)

Tijdsinvestering
Op vrijdagmiddag/avond en zondagmiddag. Tussendoor oproepbaar wanneer nodig.

Korte omschrijving
Na de samenkomsten is er de mogelijkheid voor studenten om voor zich te laten bidden. Jij bidt samen met iemand anders voor de studenten. Ook wel ministrygebed genoemd.

Let op: als gebedsvrijwilliger neem je deel aan de track over gebed. Verder moet je als gebedsvrijwilliger rekening houden met minder vrije tijd tijdens de conferentie.

De commissie neemt contact met je op over of je daadwerkelijk als gebedsvrijwilliger bij het PGT kan aansluiten.

Tijdsinvestering
6 uur inclusief voorbereidingsbijeenkomst

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie is er naast inhoud ook ruimte voor vrije tijd. Jij zorgt dat er wat georganiseerd wordt voor de deelnemers. Denk hierbij aan een volleybal of voetbaltoernooi.

Tijdsinvestering
Voorbereiding en 2 uur sport en spel op zaterdagmiddag

Korte omschrijving
Het barteam is verantwoordelijk voor het natje en droogje van conferentiedeelnemers tijdens de borreltijden. Ook zorgen zij dat de bar na gebruik netjes is opgeruimd.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Als DJ ben jij verantwoordelijk voor de sfeer op het feest van de Read it!. Ben jij ervaren als DJ en lijkt het je tof om een party te bouwen in de flying dutchman? Meld je dan aan!!

Tijdsinvestering
1 avond

Pastoraal Gebedsteam (PGT)

Speciaal voor jou is ook dit jaar bij de Read it! weer een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Dit is een team van oud IFES-studenten die tijdens de conferentie voor jou klaar staan. Zij nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te bidden. Soms kan het erg helpen om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Daarvoor is het team er. Ook als je je juist bemoedigd voelt tijdens de conferentie en een momentje wil nemen om te danken, ben je welkom bij het PGT om dit samen bij God te brengen.

Programma

16.00 Inschrijven
18.00 Diner
20.00 Samenkomst
22.00 Kennismaking reflectiegroepjes
22.30 Borrel

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
13:00 Lunch
14.00 Vrije tijd
16.00 Workshop
18.00 Diner
20.00 Praise en Prayer
22.00 Feest

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
12.00 Lunch
13.00 Groot corvee
14.00 Samenkomst
15.00 Naar huis

Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien van de Read it? Neem dan een kijkje op onze social media en deel het met anderen.

Workshops

Deze workshop is bedoeld als training voor (eind)verantwoordelijken voor de Bijbelstudie op de vereniging. Je leert een visie te ontwikkelen over Bijbelkringen. Verder wordt je geholpen vorm te geven aan een visie op het toerusten van bijbelkringleiders en leer je hoe je kringleiders kunt coachen.

Let op: Deze workshop is voor studenten die de kringleiders gaan instrueren en coachen, bijvoorbeeld een bijbelstudiecommissie, bestuurslid of kringcoach.

Het gesprek loopt niet. Mensen zeggen niks, of alleen voorspelbare dingen. Als kringleider breekt het zweet je uit. Waarom loopt het niet? Wat gebeurt er? Hoe krijg ik het gesprek op de rit? Je hoofd raast met mogelijke vragen om te stellen. Je trekt en duwt met alle macht tot de avond voorbij is en je doodmoe naar huis kunt.

Zo hoeft het niet te gaan. Stop met het redden van kringgespreken. Leer ontspannen een groep te leiden. Leer letterlijk en figuurlijk achteroverleunen. En de gesprekken worden gegarandeerd beter.

Let op: Voor ervaren kringleiders.

Je hebt je aangemeld als kringleider voor aankomend jaar, superleuk! En nu? Waar moet je beginnen? Misschien heb je wel duizend vragen. In deze workshop heb je de mogelijkheid om deze vragen te stellen en samen met andere (beginnende) kringleiders op zoek te gaan naar de antwoorden.

Let op: Voor beginnende kringleiders.

We leven in een tijd waarin we onze eigen waarheden kunnen kiezen. De waarheid is niet meer wat het is geweest. Wat zegt de Bijbel over waarheid? In deze workshop onderzoeken we wat er in de Bijbel wordt verteld over de waarheid.

Je zou graag de mensen om je heen vertellen over Gods grootheid, maar hoe begin je? Hoe doe je dat? In deze workshop gaan we hierover in gesprek en krijg je handvatten om het gesprek aan te gaan.

Bijbelstudie maken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn ontzettend veel manieren om een Bijbelstudie vorm te geven. Je kunt ervoor kiezen om creatief bezig te gaan of om bijvoorbeeld een Bijbeltekst uit te diepen. In deze workshop leren we jou, hoe je een Bijbelstudie maakt.

Je vindt de natuur en het milieu belangrijk, maar wat zegt de Bijbel erover? Wat voor groene lijn is er in de Bijbel te vinden? Met elkaar duiken we in deze workshop de Bijbel in om op zoek te gaan naar deze groene lijn.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor deze conferentie kan je hier downloaden: