Live it! 2023

De Live it! 2023 is al in zicht! Tijdens Hemelvaart, 17 t/m 20 mei 2023, komen we bij elkaar voor de ontmoeting met God. Ook om andere christelijk studenten vanuit het hele land te leren kennen.

Op deze conferentie, de Live it!, is het thema ‘Echt?!’. Benieuwd waar dat over zal gaan? Lees verderop meer hierover! Verder ga jij je verdiepen in het geloof aan de hand van verschillende workshops, reflectiegroepen en diensten. Maar het is natuurlijk de plek voor gezelligheid, samenkomst en borrels!

We zien er naar uit om jou te ontmoeten en samen een gave Live it! te beleven!

Inschrijven

Meer leren over je waarachtige ik en over wat God betekent in jouw leven? Meld je dan snel aan! Wij kijken uit naar jouw komst op de Live it! 2023.

Thema: Echt?!

Het thema ‘Echt?!’, gaan we aan de hand van het verhaal van Jakob op zoek naar de authenticiteit van onszelf. Zo had Jakob veel leugens en bedroog hij mensen. Zijn broer zou het eerstgeborene recht krijgen, maar door zijn vader te bedriegen met de behaarde huid en zijn leugen dat hij Esau zou zijn, kreeg hij de zegen van zijn vader.

Maar wie ben jij als persoon, doe jij je voor hoe je echt bent, wie is jouw waarachtige ik? Dit zijn allemaal vragen waar we het over zullen hebben op de Live it! 2023. Ook zul je gaan ontdekken hoe God naar jou kijkt en wat dit betekent in jouw leven.

De sprekers op deze conferentie zijn onder andere: Gertine Blom, Maaike Verbruggen en Craig Weyrens. Zij gaan ons meenemen in de zoektocht naar onze waarachtige ik!

Locatie

De Live it! vindt dit jaar plaats de Kroeze Danne. Dit is een christelijk vakantie- en conferentiecentrum in Twente. Het park is omringd door prachtige natuur en biedt twee verschillende soorten accommodaties: de kampeerplek of slaapkamer (zie hieronder).

Kosten conferentie

Meld je voor 16 april aan! Dan krijg je 10 euro korting. Zie de tabel voor de verschillende opties.

VerblijfPrijsPrijs (€10 korting)
KamperenHuur een plekje en neem je eigen tent mee.€100€90
SlaapkamerSlaap met z’n vieren of zessen op bunkbeds. Met douche en/of wastafel per kamer.€125€115

Vrijwilligerstaken

Live it! kan niet zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om tijdens de Live it! een helpende hand te bieden? Geef je dan op als vrijwilliger voor een van de volgende onderdelen.

Korte omschrijving
Als EHBO’er ben je eerste aanspreekpunt en medische hulp voor mensen met verwondingen, flauwte, teken enz. EHBO-diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk EHBO-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Als DJ ben jij verantwoordelijk voor de sfeer op het feest van de Live it!. Ben jij ervaren als DJ en lijkt het je tof om een party te bouwen? Meld je dan aan!

Tijdsinvestering
1 avond

Korte omschrijving
Deelnemers van de conferentie kunnen zich bij aankomst aanmelden bij jou. Jij zorgt ervoor dat ze een badge en programmaboekje krijgen en weten waar ze moeten slapen.

Tijdsinvestering
Woensdag vanaf 16:00 beschikbaar. Ongeveer 2 uur.

Korte omschrijving
Er zullen tijdens de Live it! twee diensten geleidt worden door een Engelstalige spreker. Jij zorgt ervoor dat mensen die vertaling vanuit het Engels naar Nederlands nodig hebben, toch kunnen genieten van de inhoud.

Tijdsinvestering
1 of 2 diensten

Korte omschrijving
Stewards zorgen ervoor dat de gebouwen in staat van paraatheid worden gebracht voor workshops en plenaire momenten, dragen zorg voor de veiligheid van de deelnemers en zien toe op de handhaving van de nachtrust.

Tijdsinvestering
Onbekend

Korte omschrijving
Wanneer we ‘s avonds gezellig bij het kampvuur willen zitten is veiligheid een punt van aandacht, hierin ben jij (mede)verantwoordelijk voor het aansteken, laten branden en weer doven van het vuur.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie gebeuren er veel mooie en leuke dingen die wel mogen worden vastgelegd met de camera, heb jij het idee dat je hier wel oog voor hebt, wil je je skills hierin oefenen en ben je in het bezit van een (wat) professionelere camera meld je dan aan als fotograaf of videograaf!

Tijdsinvestering
Korte momenten om de mooiste dingen vast te leggen

Korte omschrijving
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) weten hoe je de locaties moet ontruimen, om moet gaan met brand en andere grote calamiteiten. BHV diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Afhankelijk van het aantal calamiteiten.

Korte omschrijving
Jij haalt en brengt mensen van en naar het station. (Rijbewijs B verplicht.)

Tijdsinvestering
Op woensdagmiddag/avond en zaterdagmiddag. Tussendoor oproepbaar wanneer nodig.

Korte omschrijving
Na de samenkomsten is er de mogelijkheid voor studenten om voor zich te laten bidden. Jij bidt samen met iemand anders voor de studenten. Ook wel ministrygebed genoemd.

Let op: als gebedsvrijwilliger neem je deel aan de workshop over gebed. Verder trek je tijdens de conferentie op met het Pastorale en Gebedsteam (PGT) en moet je als gebedsvrijwilliger rekening houden met minder vrije tijd tijdens de conferentie.

De commissie neemt contact met je op over of je daadwerkelijk als gebedsvrijwilliger bij het PGT kan aansluiten.

Tijdsinvestering
8 uur exclusief voorbereidingsbijeenkomst op maandagavond 15 mei.

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie is er naast inhoud ook ruimte voor vrije tijd. Jij zorgt dat er wat georganiseerd wordt voor de deelnemers. Denk hierbij aan een volleybal of voetbaltoernooi.

Tijdsinvestering
Voorbereiding en 2 uur sport en spel op vrijdagmiddag

Korte omschrijving
Het barteam is verantwoordelijk voor het natje en droogje van conferentiedeelnemers tijdens de borreltijden. Ook zorgen zij dat de bar na gebruik netjes is opgeruimd.

Tijdsinvestering
2 of 3 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de diensten zal er naast aanbidding, gebed en een preek ook ruimte zijn voor drama. Hierbij kan een Bijbelverhaal op  een andere manier mensen raken dan alleen door tekst. Wil je meedenken en/ of meespelen, geef je dan op!

Tijdsinvestering
Vooraf en/ of tijdens conferentie

Korte omschrijving 
Zoals vorige jaren willen we weer een ruimte inrichten speciaal voor gebed om God te zoeken door verschillende werkvormen. Om dit in te richten zijn we zoek naar mensen die ons willen helpen in de idee vorming vooraf en het opzetten op de conferentie zelf.

Tijdsinvestering 
Vooraf en tijdens de conferentie, zelf nader in te vullen

Pastoraal Gebedsteam (PGT)

Speciaal voor jou is ook dit jaar bij de Live it! weer een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Dit is een team van oud IFES-studenten die tijdens de conferentie voor jou klaar staan. Zij nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te bidden. Soms kan het erg helpen om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Daarvoor is het team er. Ook als je je juist bemoedigd voelt tijdens de conferentie en een momentje wil nemen om te danken, ben je welkom bij het PGT om dit samen bij God te brengen.

Programma

16.00 Aankomst + start pendeldienst
18.00 Diner
20.00 Samenkomst
“Leugen of echtheid?”
22.00 Reflectie
22.30 Borrel

Deze dag zal een andere invulling hebben dan je gewend bent van vorige conferenties. De dag zal in het teken staan van:
“De waarheid over mijzelf”

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
11.00 Stille tijd (individueel) met verschillende werkvormen
13.00 Lunch
14.30 Samenkomst
16.00 Koffie en thee in reflectiegroepje
18.00 Diner en festival tot in de late uurtjes

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
“Living truthfull in a modern society”
12.00 Reflectie
13.00 Lunch 
14.00 Infomarkt + sport & spel
16.00 Workshop
18.00 Diner
20.00 Praise & Prayer
Jezus is de weg, de waarheid en het leven
22.30 Feest

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Samenkomst
Worstelen met God
12.00 Reflectie en lunch
13.30 Groot corvee
15.00 Samenkomst + avondmaal
Echt?! naar huis?
17.30 Naar huis

Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien van de Live it? Neem dan een kijkje op onze social media en deel het met anderen.

Workshops

Waar je in gelooft, waarom je zoveel tijd bij je studentenvereniging besteed of wat je eigenlijk doet op zondagochtend. Het is niet altijd makkelijk om uit te leggen aan vrienden of familie die niet geloven. Hoe kan je open zijn over je geloof en daarover in gesprek gaan?

In de bijbel staan veel teksten over hoe God ons heeft gemaakt en dat wij vrij mogen leven van angsten en/ of verwachtingen. Social media, eigen verwachtingen of druk van anderen kunnen wij ons afleiden van de waarheid die God over ons spreekt. Wat zegt God over ons en hoe mogen wij onszelf zien?

We besteden heel veel tijd op en aan ons werk. Zo heb je misschien een bijbaan of ben je al volledig aan het werk. Hoe kunnen we christen zijn op onze werkplek? En heeft ons geloof invloed op de keuzes en beslissingen die we maken binnen ons werk?

God roept ons op om rentmeesters te zijn van de aarde. In de bijbel staat veel over hoe we met de schepping om moeten gaan. Welke verantwoordelijkheid hebben we als we Echt?! kijken naar wat God in de bijbel van ons vraagt? En welke stappen kunnen we daar concreet in zetten?

Let op! De workshop zal in het Engels worden gegeven en er is geen vertaling aanwezig

In Nederland wonen er mensen met allerlei achtergronden, religies, waarheden en normen en waarden. Waar kunnen we elkaar in ontmoeten, wat zijn de overeenkomsten, en waar zitten de verschillen?

In de bijbel wordt er veel gebeden, ook door Jezus zelf. Er zijn veel verschillende manieren om te bidden, voor jezelf, voor anderen en voor de wereld. Proclameren is één zo’n voorbeeld. Deze workshop neemt je mee hoe je Gods waarheid over je leven kan proclameren.

De bijbel is het woord van God. We mogen daarin ontdekken wie God is en hoe Hij ons ziet. Maar hoe moet je de bijbel lezen? Neem je alles letterlijk of lees je het meer in de cultuur van toen? In deze workshop gaan we kijken op welke verschillende manieren je de bijbel kan lezen en wat je hierin kan helpen.

In deze workshop zullen we creatief aan de slag gaan met het thema Echt?! De precieze invulling zal nog bekend worden gemaakt, maar wees voorbereid op een ‘echt’ kunstwerk als resultaat 😉.

Om je heen hoor je veel stemmen die je de waarheid denken te vertellen. Vanuit je vrienden, sociale media, prestatiedruk, de kerk, familie of politieke voorkeur wordt aan je getrokken en iets van je gevraagd. Je lijkt overal een mening over te moeten hebben. Hoe houd je je staande tussen al die verschillende meningen en hoe vorm je je eigen mening daarin?

Je hoort vaak ‘eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie’. Maar hoe geef je dat vorm? Hoe vinden jullie de balans tussen wie je bent, wat je wilt als individu en jullie identiteit en keuzes als koppel? We gaan samen nadenken en oefenen om hier een stap in te zetten.

Deze workshop is bedoeld voor mensen in een relatie, je kan hier alleen bij aansluiten of samen met je partner.

Als student heb je vaak een bewogen leven. Je komt met veel mensen in aanraking en sommigen van hen worden vrienden.  Hoe kan je die vriendschappen onderhouden? Moet je in iedereen evenveel tijd steken? Wat als een vriendschap verandert door de jaren heen? Deze workshop wil je helpen om na te denken over hoe je om kan gaan met deze vragen en helpt je verder naar ware vriendschappen.

Jakob kwam aan de rivier de Jabbok in een worsteling met iemand, later wordt benoemd dat hij met God heeft gestreden. Deze worsteling met God of worsteling met onszelf kunnen wij herkennen in ons eigen leven. Waarom gebeuren bepaalde dingen wel of niet in ons leven? Waarom grijpt God niet in? In deze workshop kun je letterlijk die worsteling aangaan. God vraagt ons om eerlijk te zijn en we mogen naar hem toe gaan met al onze vragen, emoties en twijfels. Durf jij echt naar God te gaan?

Muziek kan ons helpen verwoorden wat we voelen. Spoken word is het voordragen van een verhaal en/of anekdote waarin je je mening kan uiten naar de buitenwereld.

Ontdek hoe je je ware emoties en gedachtes op papier kan zetten en voordragen in muziek en woorden bij deze workshop.

In de wereld zien we veel nood en lijden. Hoe kunnen we op een waarachtige manier omgaan met recht en onrecht in deze wereld? Maakt het wel uit als wij een klein verschil maken?  In deze workshop word je uitgedaagd om je ogen niet te sluiten voor de gebrokenheid van de wereld, maar concreet na te denken over wat jij kan betekenen.

(ALLEEN als je je hebt aangemeld als gebedsvrijwilliger!! (Zie kopje vrijwilligerstaken))

Deze workshop wordt gegeven door het PGT en is bedoeld als ondersteuning voor diegene die zich hebben aangemeld als gebedsvrijwilliger.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor deze conferentie kan je hier downloaden: