Live it! 2024

Live it! 2024 is al in zicht! Tijdens Hemelvaart, 8 t/m 11 mei 2024, komen we bij elkaar voor een ontmoeting met God, maar ook om andere christelijke studenten vanuit het hele land te leren kennen.

Het thema van dit jaar is ‘Gelukkig genoeg?!’. Benieuwd waar dat over zal gaan? Verderop kan je hier meer over lezen. Verder ga jij je verdiepen in het geloof aan de hand van verschillende workshops, reflectiegroepen en diensten. Maar het is natuurlijk de plek voor gezelligheid, samenkomst en borrels.

Wij zien er naar uit om jou te ontmoeten en samen een gave Live it! te beleven!

Inschrijven

Wil je meer leren over wat ‘Gelukkig genoeg?!’ voor jou betekent? Meld je dan snel aan! Wij kijken uit naar jouw komst op Live it! 2024.

Thema: Gelukkig genoeg?!

Met het thema ‘Gelukkig genoeg?!’ gaan we aan de hand van de Bergrede in Mattheüs 6 nadenken over hoe wij als Christen staan in een maatschappij waarin ‘Meer, meer, meer’ centraal staat. Meer consumeren, meer presteren, meer geluk, meer…

Jezus geeft in de Bergrede verschillende beloften en richtlijnen voor ons als Christenen. We hoeven ons geen zorgen te maken over aardse schatten, maar mogen vanuit dankbaarheid uitkijken naar hemelse schatten en die najagen.

Maar waar begin je dan? Wat zijn hemelse schatten, hoe zoek en vind je die? Hoe leef je vanuit dankbaarheid, in plaats van mee te gaan in de cultuur van ‘altijd meer’? En welke rol kunnen wij spelen in het zorgen voor de aarde? Hoe ben je gelukkig met genoeg? Wanneer zijn we gelukkig genoeg?

Het zijn allemaal vragen waar we het over gaan hebben tijdens Live it! 2024.

De sprekers op deze conferentie zijn onder andere: Nikolaas Sintobin, Liselot Zuur – van Delden, Laurens van Lavieren en Rieke Lindeboom.

Ga jij mee op zoek naar wat ‘gelukkig genoeg?!’ voor jou betekent?

Locatie

De Live it! vindt dit jaar plaats de Kroeze Danne. Dit is een christelijk vakantie- en conferentiecentrum in Twente. Het park is omringd door prachtige natuur en biedt twee verschillende soorten accommodaties: de kampeerplek of slaapkamer (zie hieronder).

Kosten conferentie

Meld je aan voor 16 maart en krijg 10 euro korting. Daarna kan je je nog wel aanmelden, maar op 21 april sluiten de inschrijvingen. Na sluiting van de inschrijvingen is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, aanmelden niet meer mogelijk. Dus wees op tijd!

Verblijf VroegboekkortingPrijs Niet IFES-lid
Tent Hele weekend (4 dagen, 3 nachten)€95€105+ €5 extra
 3 dagen, 2 nachten€95€105+ €5 extra
 2 dagen, 1 nacht€60€70+ €5 extra
SlaapzaalHele weekend (4 dagen, 3 nachten)€120€130+ €5 extra
 3 dagen, 2 nachten€120€130+ €5 extra
 2 dagen, 1 nacht€70€80+ €5 extra
Daggast1 dag€25€25+ €5 extra

Pastoraal Gebedsteam (PGT)

Speciaal voor jou is ook dit jaar bij de Live it! weer een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Dit is een team van oud IFES-studenten die tijdens de conferentie voor jou klaar staan. Zij nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te bidden. Soms kan het erg helpen om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Daarvoor is het team er. Ook als je je juist bemoedigd voelt tijdens de conferentie en een momentje wil nemen om te danken, ben je welkom bij het PGT om dit samen bij God te brengen.

Programma

16.00 Aankomst
18.00 Diner
19:00 Koffie en thee
20.00 Dienst
22.00 Reflectie
22.30 Borrel

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Dienst
11.00 Reflectie / koffie en thee
13.00 Lunch
14.00 Middagprogramma
15.30 Koffie en thee
16.00 Workshops
18.00 Diner
20.00 Dienst
22.30 Borrel

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Dienst
11.00 Reflectie / koffie en thee
13.00 Lunch
14.00 Infomarkt en Sport en Spel
15.30 Koffie en thee
16.00 Workshops
18.00 Diner
19:00 Koffie en thee
19:30 Dienst
20:30 Avondprogramma
22:30 Feest

08.00 Ochtendgebed
08.30 Ontbijt
09.30 Dienst
11.00 Reflectie / koffie en thee
12.00 Lunch
13.00 Groot corvee
14.00 Uitzwaaidienst
15.30 Naar huis

Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien van de Live it? Neem dan een kijkje op onze social media en deel het met anderen.

Workshops / Seminars

Op de conferentie hebben we momenten waarop je een workshop of seminar kan volgen. Deze workshop of seminar bestaat uit twee delen, een op donderdagmiddag en een op vrijdagmiddag. Hieronder vind je de verschillende workshops en seminars waar je drie voorkeuren van mag opgeven bij je inschrijving. Dit jaar hebben we een onderscheid gemaakt tussen een seminar en een workshop. Een seminar zal daarin meer gericht zijn op de theorie, terwijl een workshop ook echt een praktische vertaalslag maakt. Zo kan je zelf kiezen wat het beste bij jou past!

LET OP! Sommige workshops/seminars zijn eerder al eens op de conferentie geweest, dus kies er een die je nog niet gevolgd hebt.

Je bent bijna klaar met je studie, mag op zoek naar een baan, moet je studentenkamer uit. Maar dan? Hoe onderhoud je vriendschappen die ontstonden in je studententijd? Hoe vind je een kerk die bij je past? Welke vragen komen kijken bij de overgang naar een burgerleven? Tijdens deze seminar gaan we op die vragen in! Let op, deze seminar is bedoeld voor studenten die bijna het burgerleven in gaan of die net burger geworden zijn.

Als christen worden we steeds meer de minderheid in Nederland en Europa. Een grote kans dus dat jouw werkvloer seculier is. Hoe kan je dan jouw christelijke overtuigingen meenemen en gebruiken op die werkvloer? Daar gaan we het in deze seminar over hebben!

Soms kan het lijken alsof iedereen om je heen een relatie heeft, behalve jij. De ene persoon vindt dit helemaal niet erg, de ander wel. En dan kun je je afvragen: hoe ben ik gelukkig alleen? En hoe kan dat single zijn juist van meerwaarde zijn? Dat zijn thema’s die in deze workshop voorbijkomen. Deze workshop is enkel bedoeld voor mensen die geen relatie hebben.

Binnen een relatie nemen we allebei dingen mee. Onze persoonlijkheid en onze levenservaring. Dit brengt allerlei ‘onderwaterpatronen’ met zich mee, waar je als koppel mee te maken krijgt. In deze workshop gaan we meer ontdekken over die patronen en hoe je ze leert (h)erkennen bij jezelf en de ander.

Seks wordt gezien als een belangrijk onderdeel van je relatie. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over seks? En hoe moeten we daar tegenaan kijken in deze tijd? Tijdens deze seminar gaan we daarover nadenken!

Iedereen kent het wel. Je zorgen maken over financiën, een kamer zoeken, welke studie je moet doen, welke master je wilt kiezen, je gezondheid en ga zo maar door. Vaak nemen zorgen een groter deel van onze tijd in beslag dan wij zouden willen. In deze workshop gaan we praktisch aan de slag met de vragen: “Hoe kan je ‘zorgen maken’ reguleren en reduceren? Waar moet je beginnen?”.

Geloven is iets persoonlijks. De één ervaart het meer in een gevoel, de ander meer in rationele vorm. Is het één beter dan het ander? Wat zegt de Bijbel daarover? In deze seminar gaan we verder in op de relatie tussen denken en voelen in het geloof.

Ben jij vooral van het lekker bewegen? Ben jij meer doener dan denker? Wil je niet te veel met je hoofd bezig zijn, maar liever met je lichaam? Dan is dit de workshop voor jou! De precieze invulling is nog een verrassing.

Ken je dat gevoel dat dagen soms zo voorbijvliegen? Soms zijn ze nog flink volgepland ook. Maar gaat jouw tijd en energie wel naar wat jij echt belangrijk vindt? In hoeverre ga jij bewust om met de tijd die er in een dag, een week, een jaar zit? Welke keuzes maak je? Hoe blijf je daarin bewust kiezen? Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag!

Als christen hebben we de taak om ons geloof uit te dragen naar de mensen om ons heen? Je geloof uitdragen kan op heel veel verschillende manieren. In deze workshop hoor je daar meer over en krijg je handvatten om er zelf mee aan de slag te kunnen.

Leven vanuit dankbaarheid. Dat klinkt heel mooi, maar hoe maak je dankbaarheid dan een leefstijl? Waar begin je? En hoe vertaalt dat zich naar het dagelijks leven? In deze seminar gaan we het daar over hebben.

Voeding is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Maar hoe komt ons voedsel tot stand en waar komt het vandaan? Daar gaan we het in deze workshop over hebben! Bovendien komt er op vrijdag een hele praktische vormgeving ervan.

Geld is een belangrijk onderdeel in onze maatschappij; met geld kan je dingen kopen, mensen betalen en leuke dingen doen. Maar hoe ga je dan om met geld? God vraagt om ons geld te delen, maar hoe doen je dat op een goede manier? Wat zegt de Bijbel daarover? In deze seminar gaan we verder in op de relatie tussen hoofd, hart en portemonnee.

We creëren in Nederland per persoon 490 kilo afval per jaar. Maar, kunnen we met dat afval niet veel meer doen dan alleen weggooien? In deze creatieve workshop gaan we afval op een creatieve manier verwerken in verschillende vormen van kunst!

International Justice Mission is een wereldwijde organisatie die zich hard maakt voor het uitroeien van slavernij. Tijdens deze seminar vertellen ze over wat hun werk inhoudt en hoe ze te werk gaan.

Binnen je bestuur of commissies, maar ook in het dagelijks leven is het belangrijk jouw grenzen te ontdekken en te bewaken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wanneer moet je binnen de grens blijven? En wanneer is het misschien goed om jouw grenzen juist te verleggen?

Deze workshop wordt gegeven door het PGT en is bedoeld als ondersteuning voor diegene die zich hebben aangemeld als gebedsvrijwilliger.

Reflectiesoorten

Bij de individuele reflectie denk je zelfstandig verder na over de inhoud van de dienst en de praktische vormgeving ervan aan de hand van opgestelde vragen.

Bij de verdiepende reflectie praat je in groepjes door over de inhoud van de dienst door middel van vragen en gesprek.

Bij de muzikale reflectie maak je samen met je groepje muziek rondom de inhoud van de dienst.

Bij de creatieve reflectie ga je creatief aan de slag met de inhoud van de diensten.

Bij de gebedsreflectie praat je in groepjes door over de dienst en bid je vervolgens in een gebedsvorm die je als groepje fijn vindt.

Bij de reflectie in spelvorm ga je fysiek aan de slag met de inhoud van de dienst, bijvoorbeeld verwerkt in een spel.

Vasten (keuzeprogramma)

Om meer handvatten te geven aan het loskomen van altijd ‘meer, meer, meer’, willen wij je de mogelijkheid geven om te vasten! Dit kan op verschillende manieren. Je kan zelf kiezen of je dit één dag of twee dagen wil doen. Ook zijn er verschillende manieren waarop je kan vasten.

Op welke manier wil je vasten?

  1. Alleen water. Drink dan wel meer dan 2 liter per dag.
  2. Water, thee, vruchtensap en fruit. Drink dan altijd meer dan 2 liter water per dag.
  3. Water, boterham (zonder beleg), fruit.
  4. Digitaal vasten, dus even geen laptop, telefoon en sociale media.
    1. Je kan je telefoon op locatie inleveren.

Het vasten begint om 13.00 uur op donderdag.

Vrijwilligerstaken

Live it! kan niet zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om tijdens de Live it! een helpende hand te bieden? Geef je dan op als vrijwilliger voor een van de volgende onderdelen.

Korte omschrijving
Als EHBO’er ben je eerste aanspreekpunt en medische hulp voor mensen met verwondingen, flauwte, teken enz. EHBO-diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Een dagdeel verantwoordelijk EHBO-er. Verder oproepbaar wanneer assistentie nodig is.

Korte omschrijving
Als DJ ben jij verantwoordelijk voor de sfeer op het feest van de Live it!. Ben jij ervaren als DJ en lijkt het je tof om een party te bouwen? Meld je dan aan!

Tijdsinvestering
1 avond

Korte omschrijving
Deelnemers van de conferentie kunnen zich bij aankomst aanmelden bij jou. Jij zorgt ervoor dat ze een badge en programmaboekje krijgen en weten waar ze moeten slapen.

Tijdsinvestering
Woensdag vanaf 16:00 beschikbaar. Ongeveer 2 uur.

Korte omschrijving
Als hoofd EHBO/BHV stuur je de EHBO’ers en BHV’ers tijdens de conferentie aan. Zo zorg je dat zij precies weten wat ze moeten doen bij een calamiteit. Daarnaast ben jij hun aanspreekpunt voor vragen.

Tijdsinvestering
Je bent de hele conferentie verantwoordelijk en oproepbaar. Het is een taak die veel tijd kan kosten, indien dit nodig is.

Korte omschrijving
Stewards zorgen ervoor dat de gebouwen in staat van paraatheid worden gebracht voor workshops en plenaire momenten, dragen zorg voor de veiligheid van de deelnemers en zien toe op de handhaving van de nachtrust.

Tijdsinvestering
Onbekend

Korte omschrijving
Wanneer we ‘s avonds gezellig bij het kampvuur willen zitten is veiligheid een punt van aandacht, hierin ben jij (mede)verantwoordelijk voor het aansteken, laten branden en weer doven van het vuur.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie gebeuren er veel mooie en leuke dingen die wel mogen worden vastgelegd met de camera, heb jij het idee dat je hier wel oog voor hebt, wil je je skills hierin oefenen en ben je in het bezit van een (wat) professionelere camera meld je dan aan als fotograaf of videograaf!

Tijdsinvestering
Korte momenten om de mooiste dingen vast te leggen

Korte omschrijving
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) weten hoe je de locaties moet ontruimen, om moet gaan met brand en andere grote calamiteiten. BHV diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Afhankelijk van het aantal calamiteiten.

Korte omschrijving
Jij haalt en brengt mensen van en naar het station. (Rijbewijs B verplicht.)

Tijdsinvestering
Op woensdagmiddag/avond en zaterdagmiddag. Tussendoor oproepbaar wanneer nodig.

Korte omschrijving
Na de samenkomsten is er de mogelijkheid voor studenten om voor zich te laten bidden. Jij bidt samen met iemand anders voor de studenten. Ook wel ministrygebed genoemd.

Let op: als gebedsvrijwilliger neem je deel aan de workshop over gebed. Verder trek je tijdens de conferentie op met het Pastorale en Gebedsteam (PGT) en moet je als gebedsvrijwilliger rekening houden met minder vrije tijd tijdens de conferentie.

De commissie neemt contact met je op over of je daadwerkelijk als gebedsvrijwilliger bij het PGT kan aansluiten.

Tijdsinvestering
8 uur exclusief voorbereidingsbijeenkomst op maandagavond 15 mei.

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie is er naast inhoud ook ruimte voor vrije tijd. Jij zorgt dat er wat georganiseerd wordt voor de deelnemers. Denk hierbij aan een volleybal of voetbaltoernooi.

Tijdsinvestering
Voorbereiding en 2 uur sport en spel op vrijdagmiddag

Korte omschrijving
Het barteam is verantwoordelijk voor het natje en droogje van conferentiedeelnemers tijdens de borreltijden. Ook zorgen zij dat de bar na gebruik netjes is opgeruimd.

Tijdsinvestering
2 of 3 avonden

Korte omschrijving 
Zoals vorige jaren willen we weer een ruimte inrichten speciaal voor gebed om God te zoeken door verschillende werkvormen. Om dit in te richten zijn we zoek naar mensen die ons willen helpen in de idee vorming vooraf en het opzetten op de conferentie zelf.

Tijdsinvestering 
Vooraf en tijdens de conferentie, zelf nader in te vullen

Allergieën

Heb je allergie(ën)? Houd je mail in de gaten in de komende weken voor meer informatie en een overlegmoment met de allergie coördinator. Zo kunnen we voor jou het juiste eten bereiden. Is er twee week voor de conferentie geen contact opgenomen met jou via de mail? Mail naar voorzitter.conferentie@ifes.nl.

Vertaling

Wil je vertaling van de diensten van Nederlands naar Engels? Stuur een mail naar voorzitter.conferentie@ifes.nl.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor deze conferentie kan je hier downloaden: