Live it! 2022

Het is weer zover! De Live it! 2022 komt eraan. Na een aantal jaren waarin deze conferentie niet door kon gaan of in aangepaste vorm, mogen we dit jaar weer een conferentie houden in real-life.

Misschien dat je nu denkt ‘Erg leuk, zo’n conferentie, maar ik heb eigenlijk geen idee wat de Live it! inhoudt.’ In dat geval willen we je graag wat meer vertellen over wat je kan verwachten.

Elk jaar wordt met hemelvaart een conferentie georganiseerd door IFES: de Live it! Tijdens dit 4 dagen lange event (van woensdagavond tot zaterdagmiddag) komen christelijke studenten uit het hele land bijeen voor ontmoeting met God en elkaar. Samen diensten volgen over één gemeenschappelijk thema, je verdiepen in het geloof aan de hand van diverse tracks en natuurlijk ook veel gezelligheid in de vorm van samenkomsten, spelletjes en borrels. Dat is waar de Live it! voor staat.

Inschrijven

Mis niets van al dit moois en meld je snel aan! Eerst meer lezen? Dat kan natuurlijk ook. We hopen je te ontmoeten op de Live it! 2022!

Thema: Hemel op aarde

Toen Jezus door de Farizeeën gevraagd werd, wanneer het Koninkrijk van God zou komen, antwoordde Hij hun en zei: “Het Koninkrijk van God komt niet op waarneembare wijze, en men zal niet zeggen: Zie hier of zie daar, want, zie, het Koninkrijk van God is binnen in u.” – Lukas 17: 20,21

Misschien denk je bij Gods Koninkrijk als eerste aan de hemel, de nieuwe aarde of misschien aan de kerk. Jezus laat ons hier zien dat dit geen juist beeld is: Gods koninkrijk voltrekt zich in mensenlevens. God komt naar ons toe. God openbaart zich aan ons, hier op aarde.
De vraag is: “Wat is de rol van Gods koninkrijk in onze levens?” Of misschien beter: “Wat is de rol van jouw leven in Gods koninkrijk?”. Hoe leef ik Gods koninkrijk? Hoe pas ik dat toe in het dagelijks leven?

Het zijn spannende vragen waar we komende Live it! een antwoord op zullen proberen te vinden! Onze hoofdspreker Almatine Leene en diverse andere sprekers zullen hierop ingaan en we gaan hier ook zelf over nadenken in de reflectiemomenten en tracks. Daar wil je bij zijn, toch?

Locatie

De Live it! vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: De Kroeze Danne. Dit is een christelijk vakantie- en conferentiecentrum in Twente. Het park is omringd door prachtige natuur en biedt drie verschillende soorten accommodaties: de kampeerplek, slaapkamer of chalet (zie hieronder);

Kosten conferentie

Bij de Live it! zijn, kan voor slechts €90. Wanneer je snel boekt, gaat er ook nog eens 5 euro van de prijs af. Zie de tabel hieronder voor de verschillende opties

VerblijfPrijsPrijs (€5 korting)
KamperenHuur een plekje en neem je eigen tent mee.€90€85
SlaapkamerSlaap met z’n vieren of zessen op bunkbeds. Met douche en/of wastafel per kamer.€115€110
ChaletGa met een groepje van maximaal 9 in de chalet slapen.€115€110

Pastoraal Gebedsteam (PGT)

Speciaal voor jou is ook dit jaar bij de Live it! weer een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Dit is een team van oud IFES-studenten die tijdens de conferentie voor jou klaar staan. Zij nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te bidden. Soms kan het erg helpen om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Daarvoor is het team er. Ook als je je juist bemoedigd voelt tijdens de conferentie en een momentje wil nemen om te danken, ben je welkom bij het PGT om dit samen bij God te brengen.

Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien van de Live it? Neem dan een kijkje op onze social media en deel het met anderen.

Programma

17:00 Inschrijven
18:00 Maaltijd
20:00 Samenkomst
22:00 Kennismaking reflectiegroepjes
22:30 Borrel

08:00 Ochtendgebed
08:30 Ontbijt
09:30 Samenkomst
12:00 Reflectie
13:00 Lunch
14:00 Sport & Spel
16:00 Tracks
18:00 Diner
20:00 Samenkomst
22:30 Borrel

08:00 Ochtendgebed
08:30 Ontbijt
09:30 Samenkomst
12:00 Reflectie
13:00 Lunch
14:00 Infomarkt
16:00 Tracks
18:00 Diner
20:00 Praise & Prayer
22:30 Feest

08:00 Ochtendgebed
08:30 Ontbijt
09:30 Samenkomst
12:00 Reflectie
13:00 Lunch
14:00 Groot corvee
15:00 Samenkomst
17:30 Naar huis :(

Tracks

Als student ben je vaak in beweging: je ontmoet nieuwe mensen, je bezoekt nieuwe plekken en je leert nieuwe dingen. Deze track biedt ruimte om na te denken over de diepere vragen die daarbij komen kijken. Wat moet je doen met je geloofstwijfels? Is de Bijbel betrouwbaar? Gaat het nog wel goedkomen met deze wereld? En waar is God in dat alles? Je hoeft in deze track geen kant-en-klare antwoorden te verwachten, maar een hoopvolle zoektocht (met durf) om samen verder te komen.

We staan in het leven niet alleen. In Gods koninkrijk zijn mensen lichaamsdelen van één lichaam. Een belangrijke component daarvan is de liefdesrelaties tussen twee mensen. In deze track hopen we het te hebben over hoe je relatie ook in het licht van Gods koninkrijk staat.

Let op! Deze track is bedoeld om samen als stel te volgen.

Als student kom je waarschijnlijk in een nieuwe stad te wonen en kom je dus ook in aanraking met andere kerkelijke gemeentes. Dit dringt misschien vragen bij je op als: “Hoe bepaal ik bij welke gemeente ik me aan wil sluiten?”, “Moet ik trouw blijven aan mijn eigen kerkverband?” en “Hoe kan ik als student actief zijn in de kerk?”. Over deze vragen hopen we in deze track na te denken.
We leven in een hectische tijd, waarin alles schreeuwt om aandacht en inzet: Studie, vereniging, het nieuws, Netflix, en ga zo nog maar even door. Maar ook problemen in het leven kunnen tot bezorgdheid en onrust leiden. Hoe vinden we nog de rust die nodig is om God te zoeken en naar Hem te luisteren?
In het nieuws is een hoop onrecht, pijn en verdriet te vinden. In deze track willen we graag nadenken over onrecht in de wereld en hoe je hiermee kan omgaan in het dagelijkse leven. Door bijvoorbeeld het onrecht in gebed te brengen
Jezus zond zijn discipelen uit om de hele wereld over God te vertellen. Hoe kunnen wij gehoor geven aan deze opdracht? In deze track proberen we hier praktische tips en tricks voor te geven.
De strijd tussen de geestelijke machten lijkt voor ons misschien al snel een ver-van-mijn-bedshow. Tegelijkertijd vinden we in de Bijbel wel aanwijzingen dat deze strijd wel degelijk grote invloed op de ons kan hebben, met als bekend voorbeeld de veldslag die het antwoord op het gebed van Daniël vertraagt. In deze track hopen we na te denken over enerzijds de kracht van de Heilige Geest, maar anderzijds ook over de invloed van demonen.
Als student voelen we ons misschien al snel het “arme studentje” dat rond moet komen van lening, maar in wezen zijn we in Nederland ook als student superrijk. Wat is een goede manier van omgaan met geld in het licht van Gods koninkrijk?

Ons leven wordt voor een groot deel bepaald door emoties: vaak zeggen we bijvoorbeeld dat het goed gaat als we lekker in onze vellen zitten en dat het slecht gaat als we ons somber voelen. Omgang met emoties kan echter best lastig zijn. Misschien heb je last van je vele emoties, of zou je juist wel eens wat meer iets willen voelen. Dit geldt ook voor de emoties die gerelateerd zijn aan ons geloof. Allemaal dingen waar we het in deze track over willen hebben.

Deze track, die gegeven wordt door het pastoraal gebedsteam, is gewijd aan het gebed.

Wat is het doel van een bedrijf? Moet dit alleen gezocht worden in de maximalisatie van winst, of toch in andere waarden? Wat houdt christelijk ondernemen in? Wat zegt God erover? Leer alles over waardevol ondernemen in deze track!

Vrijwilligerstaken

Live it! kan niet zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om tijdens de Live it! een helpende hand te bieden? Geef je dan op als vrijwilliger voor een van de volgende onderdelen.

Korte omschrijving
Als EHBO’er ben je eerste aanspreekpunt en medische hulp voor mensen met verwondingen, flauwte, teken enz. EHBO-diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Afhankelijk van het aantal EHBO gevallen.

Korte omschrijving
Tijdens de conferenties van IFES hebben deelnemers de mogelijkheid om boeken van sprekers of gerelateerde onderwerpen te kopen. Jij staat achter de boekenkraam om de boeken te verkopen.

Tijdsinvestering
1,5 uur

Korte omschrijving
Deelnemers van de conferentie kunnen zich bij aankomst aanmelden bij jou. Jij zorgt ervoor dat ze een badge en programmaboekje krijgen en weten waar ze moeten slapen.

Tijdsinvestering
2 uur

Korte omschrijving
Om de conferentie zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn vertalers een must have. Jij zorgt ervoor dat mensen die vertaling vanuit het Engels naar Nederlands nodig hebben, tijdens bijvoorbeeld een dienst, toch kunnen genieten van de inhoud.

Tijdsinvestering
Onbekend

Korte omschrijving
Stewards zorgen ervoor dat de gebouwen in staat van paraatheid worden gebracht voor workshops en plenaire momenten, dragen zorg voor de veiligheid van de deelnemers en zien toe op de handhaving van de nachtrust.

Tijdsinvestering
Onbekend

Korte omschrijving
Wanneer we ‘s avonds gezellig bij het kampvuur willen zitten is veiligheid een punt van aandacht, hierin zou jij de verantwoordelijkheid kunnen krijgen over het vuur en mogen zorgen dat het vlammetje blijft branden.

Tijdsinvestering
1 of 2 avonden

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie gebeuren er veel mooie en leuke dingen die wel mogen worden vastgelegd met de camera, heb jij het idee dat je hier wel oog voor hebt, wil je je skills hierin oefenen en ben je in het bezit van een (wat) professionelere camera meld je dan aan als fotograaf!

Tijdsinvestering
De fotogenieke momenten van de conferentie ;)

Korte omschrijving
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) weten hoe je de locaties moet ontruimen, om moet gaan met brand en andere grote calamiteiten. BHV diploma verplicht!

Tijdsinvestering
Afhankelijk van het aantal calamiteiten.

Korte omschrijving
Jij haalt en brengt mensen van en naar het station. (Rijbewijs B verplicht.)

Tijdsinvestering
1 a 2 dagdelen (afhankelijk van het aantal mensen en de conferentie)

Korte omschrijving
Na de samenkomsten is er de mogelijkheid voor studenten om voor zich te laten bidden. Jij bidt samen met iemand anders voor de studenten. Ook wel ministrygebed genoemd.

Let op: als gebedsvrijwilliger neem je deel aan de track over gebed. Verder moet je als gebedsvrijwilliger rekening houden met minder vrije tijd tijdens de conferentie.

De commissie neemt contact met je op over of je daadwerkelijk als gebedsvrijwilliger bij het PGT kan aansluiten.

Tijdsinvestering
6 uur inclusief voorbereidingsbijeenkomst

Korte omschrijving
Tijdens de conferentie is er naast inhoud ook ruimte voor vrije tijd. Jij zorgt dat er wat georganiseerd wordt voor de deelnemers. Denk hierbij aan een volleybal of voetbaltoernooi.

Tijdsinvestering
Onbekend

Korte omschrijving
Het barteam is verantwoordelijk voor het natje en droogje van conferentiedeelnemers tijdens de borreltijden. Ook zorgen zij dat de bar na gebruik netjes is opgeruimd.

Tijdsinvestering
2 of 3 avonden

Korte omschrijving
De Live It! vastleggen is natuurlijk een zeer belangrijke factor om te laten zien hoe leuk we het hier hebben. Je zorgt er samen met een maatje tijdens de gehele conferentie voor dat alle niet te missen highlights worden vastgelegd en zorgt daarmee ook voor te gebruiken promotiemateriaal voor de sociale media.

Tijdsinvestering
Onbekend

Korte omschrijving
Naast mooie foto’s is er baat bij videomateriaal om een leuke aftermovie mee te maken. Tijdens de conferentie ben jij dus degene die op de ‘goede’ momenten materiaal hiervoor vastlegt en aan het einde van de conferentie met een maatje een leuke aftermovie in elkaar zet.

Tijdsinvestering
De videogenieke momenten van de conferentie ;)

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor deze conferentie kan je hier downloaden: