Vertel me het verhaal

Drommen mensen gaan voorbij
Hun dromen liggen op de straat
Weggewaaid als oude kranten
Waar geen zinnig woord in staat
Losse woorden losse flarden
Sporen van vervlogen hoop
Scherven van gebroken harten
Als in een caleidoscoop

Vertel mij het verhaal
Dat alles samenbindt
Vertel mij het verhaal
Dat liefde overwint
Vertel mij het verhaal
En welke rol ik speel
En mij heel
Hou van me hou van me
In hemelsnaam
Hou van me

Is de rode draad verdwenen
Ergens in de duisternis
Waarom vragen naar de reden
Als er toch geen antwoord is
Als de zin blijft weggeborgen
In een afgrond leeg en zwart
Laat ons dansen tot de morgen
Tot het licht wordt in ons hart

Vertel mij het verhaal….

© Rikkert Zuiderveld

 

Mijn corona-verhaal begon positief, met daadkracht en enthousiasme. Maar na vier weken zakt het wat in en weet ik eigenlijk niet zeker hoe het zal aflopen. Want mijn idealen – denk aan buren helpen, gratis bloemen uitdelen, maaltijden opbrengen, oppassen, etc. – zijn hopeloos ten onder gegaan aan de realiteit van alle dag: Dat ik nog steeds hetzelfde ben. Een radicale omslag van het verhaal van mijn dagelijkse leven is nog geen radicale omslag van mijzelf. Ik blijf hetzelfde, met mijn karakter met zijn flaws en imperfecties. En zo is het corona-hoofdstuk niet direct een spannende plottwist in mijn boek. En zegevier ik niet als sociale held, maar modder ik een beetje aan.

Hoe is jouw verhaal? Lukt het om er iets moois van te maken? Of kabbelt het voort? Leest het weg als een spannende thriller of is het een trage roman? Ben je er blij mee? Wat zou je willen veranderen of willen toevoegen aan je verhaal? Ben je de held of de loser?

Zo snel zijn we niet alleen hoofdpersoon maar ook auteur. Een subtiele vergissing. Want er is een grotere Auteur, Hij die het verhaal al lang, lang geleden begon te schrijven. Hij die jouw verhaal oppakt en het samenvoegt in een veel groter verhaal. Een verhaal dat goed afloopt. Waarin Liefde overwint zoals we afgelopen zondag mochten vieren. Hij vertelt je welke rol je speelt en dat stijgt boven je eigen (on)veranderlijke hoofdpersoon uit. Vertel me dat verhaal.

Verder lezen?