De onderstaande maatregelen zijn telefonisch besproken met de rijksoverheid via het informatienummer 0800-1351 en zijn opgesteld naar de verwachtingen van de Rijksoverheid. Het blijft belangrijk om de persconferenties te volgen voor de definitieve richtlijnen.

Wat kan je als vereniging doen en vanaf wanneer?

Nog altijd geldt blijf zoveel mogelijk thuis en houdt 1,5 meter afstand. Dus doe wat je online kan doen online. Houdt dit in gedachten ook bij de volgende punten. Net als de basisrelgels terug te vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

Op dit moment toegestaan is (allemaal met 1,5 meter afstand):

Vanaf 11 mei is buiten sporten en buiten bewegen of gewoon buiten zijn voor iedereen vanaf 19 jaar ook toegestaan. Dat kan alleen zijn, in teamverband, of met meer mensen samen. Wordt het op bepaalde locaties te druk, dan kan er worden opgetreden.

Er mag dus weer samen buiten gesport worden (met 1,5 meter afstand), maar blijf niet hangen, want samenkomen is verder nog niet toegestaan.

Religieuze samenkomsten is nog altijd tot 30 personen toegestaan en dat geldt ook voor Bijbelstudie, dus kringen mogen samenkomen, weer met de nadruk om niet erna nog te gaan borrelen en in een ruimte waar 1.5 meter afstand mogelijk is. Een kleine studentenkamer is dus niet geschikt.

Voor meer info zie de vraag: Is het reëel om kringen onder religieuze samenkomsten te scharen?

Vanaf 1 juni (allemaal met 1,5 meter afstand):

Samenkomsten tot 30 personen die belangrijk zijn voor de voortgang van de studentenvereniging. Denk hierbij aan een bestuursvergadering of c.f.t. bestuursvergadering die niet online kan.

Vanaf 1 juli (allemaal met 1,5 meter afstand):

Georganiseerde samenkomsten (max 100 personen) dus ja die afsluitende activiteit zou maar zo eens door kunnen gaan, mits je een plaats vindt waar je met zoveel personen 1,5 meter afstand kunt houden. Dus stel je wilt een BBQ met max 100 personen, dan zul je mogelijk een boer moeten vinden die een stuk land wil afstaan voor die avond, of een enorme (afgesloten) bedrijfsparkeerplaats die je tijdelijk mag gebruiken (een park is risicovoller, want daar komen al veel mensen naartoe en dus heb je mogelijk niet genoeg ruimte voor je BBQ) en natuurlijk goede hygiëne blijven toepassen.

N.B. Let op plaatselijke verschillen. Zie vraag: Wanneer is het een georganiseerde samenkomst en wanneer een evenement?