Kring zijn is veel meer dan de bijeenkomst alleen. Dus de tips zijn deels voor een goede invulling van de avond, maar gaan ook over kringzijn buiten de kringmomenten om.

 1. Kijk eens bij de handreiking voor kringleiders van Navigators
 2. Marit (kringleider bij Ichthus Ede) pakte haar kringavond zo aan:
  1. Deel de kring in tweetallen en laat hen samen delen hoe ze zich voelen en wat hen bezighoudt (rondje ei) via video(bellen).
  2. Kom als groep samen in een online meeting en bid samen voor elkaar en de avond.
  3. Doe individueel de bijbelstudie (15-30 minuten)
  4. Bespreek deze in tweetallen (30 minuten)
  5. Kom als groep samen voor een terugkoppeling en vat de bijbelstudie samen (15-30 minuten)
  6. Bid samen (via chat, videobellen).
 3. Joelle (kringleider bij Ichthus Ede) pakte het zo aan: We hebben allemaal een preek gekeken, daar had iemand wat vragen bij bedacht en die hebben we samen besproken. Daarna in kleine groepjes daarover doorgepraat.
 4. Vraag kringleden om een vlog te maken van hun dag en die naar elkaar te sturen in de groepsapp voordat kring begint. Dit is een mooie manier om alvast te horen hoe het gaat en even extra betrokken bij elkaar te zijn.
 5. Houd contact en blijf dat volhouden de komende weken. Ook als je kringavond niet een perfecte, diepgaande bijbelstudie is. Ritme aanhouden (zowel in frequentie als in vorm) helpt mensen om te weten wat ze moeten verwachten. Het is best fijn als dingen hetzelfde gaan als we gewend zijn, nu er al zoveel aangepast moet worden.