VGST: ‘Ik heb gisteren ook even met de gemeente (Enschede) gebeld en die gaven aan dat evenementen natuurlijk tot nader orde nog niet zijn toegestaan en dat onder evenementen (in elk geval in Enschede) alle samenkomsten in publieke ruimten vallen. Dus dat bijeenkomsten van 10 personen in een park bijvoorbeeld tot minstens 1 september nog niet toegestaan zijn. Komt dit overeen met wat jij gehoord hebt?’

Ik heb opnieuw contact gehad met de rijksoverheid en werd er nog even op gewezen dat dit allemaal naar verwachting is en nog niet met zekerheid vaststaat. Dus dat allereerst.

Op de vraag wat het onderscheid is tussen georganiseerde samenkomsten en evenementen is eigenlijk geen eenduidig antwoord. Je zou kunnen zeggen dat je voor een evenement een vergunning nodig hebt, en voor een georganiseerde samenkomst niet, maar dit staat niet vast en zal plaatselijk verschillen.

Dus voordat je iets wilt organiseren worden de verenigingen aangeraden om contact op te nemen met de gemeente, omdat landelijk en plaatselijk de regels over wat wel mag en niet mag kunnen verschillen.  

Dit is iets andere informatie dan die ik de vorige keer heb gekregen en ik merk hieruit dat ze zelf ook nog aan het zoeken zijn. Dus het blijft belangrijk de persconferenties te volgen.