C.S.R. Delft: ‘Voor kringen zien wij vooral het algemene advies: ‘blijf zoveel mogelijk thuis, doe wat je online kan doen online’. Onze kringen gaan dan ook enkel nog online door omdat kringen toch wel een ingrijpende activiteit is. Dan gaan 200+ leden op dezelfde avond op stap naar andere huizen, daar eten, kringen en weer terug naar huis. En dan heb je op 1 avond praktisch al je leden met elkaar in contact gebracht. Terwijl dit makkelijk voorkomen kan worden door vanuit thuis online te kringen. We zijn het er mee eens dat het officieel gezien misschien mag als je het schaart onder religieuze bijeenkomst (maar is het dat echt?), maar we zouden dit zeker niet adviseren aan onze eigen leden, en ook niet aan de overige IFES-verenigingen.’

Jullie nemen een wijs standpunt in. De meeste kringen zullen nog online blijven, omdat de 1,5 meter regel niet toestaat dat kringen plaatsvinden in een te kleine ruimte, waardoor de meeste studentenkamers niet geschikt zijn. Ook zijn veel leden bij ouders en daardoor niet aanwezig in de stad waar ze studeren, waardoor ze nog steeds online zullen blijven afspreken.

Het is wel goed om te weten dat als er kringen zijn die toch willen samen komen daar de mogelijkheid voor hebben. Stel dat er persoonlijke kwesties gelden die moeilijk online bespreekbaar zijn, dan hebben zij de mogelijkheid om samen te komen. Samen eten is discutabel. Is dit op dit moment essentieel? Normaal zou ik pleiten van wel, maar je kunt je afvragen of dat voor nu handig is. Net als borrelen dat achteraf niet is toegestaan.