Door gebrek aan vaste routines en structuren ben je vrij de dag in te vullen zoals je dat zelf wil. Sommigen zullen dit heerlijk vinden, waar anderen juist gebaat zijn bij een goed ritme. Voor iedereen is het goed om een vast dag en nacht ritme te hebben met vaste eetmomenten, dus begin daarmee.

Hoe laat wil je opstaan en hoe laat ga je naar bed?

Tip: heb je moeite je bed uit te komen als je nergens moet zijn, maak een (online) ontbijt afspraak. Je kunt met elkaar bidden of gewoon even gezellig de dag openen.

Bedenk aan het begin van de dag wat je wilt gaan doen. Deel je dag in blokken en wissel studie af met ontspanning.

Tip: plan tussendoor een online koffiedate met iemand die je al lang niet meer hebt gesproken.

Zorg dat je een haalbare planning hebt, dan krijg je ook de voldoening aan het einde van de dag als het is gelukt en dat motiveert. Wanneer je te veel in een dag probeert te stoppen en je redt het niet geeft dat het gevoel dat je achter de feiten aanloopt en dat demotiveert.

Wees niet boos op jezelf of teleurgesteld als de dag een keertje anders loopt dan je had gepland. Deze dagen horen erbij, morgen is er weer een nieuwe dag.

Omdat je meer dan normaal op jezelf aangewezen bent voor een dagritme kan het helpend zijn om afspraken met anderen te maken om elkaar hier mee te helpen.

Bekijk een voorbeeld dagplanning